تفاوت گوشت قرمز و سفید در چیست؟ گوشت قرمز بهتر است یا سفید ؟ این سوالی است که در تغذیه و طب سنتی خیلی بیشتر از سایر موضوعات افراد به دنبال جوابش هستند. تفاوت گوشت قرمز و سفید هم از نظر مزه و ظاهر و هم از نظر ترکیبات و فواید و مضرات قابل ذکر است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینهی تفاوت گوشت قرمز و سفید و همچنین پاسخ سوال پر تکرار گوشت قرمز بهتر است یا سفید؛ با تیم تولید محتوای انجمن توسعه سلامت مهر پارسی همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید ...
بررسی انواع گوشت
گوشت قرمز
گوشت قرمز اصطلاحی است که به گوشت حیوانات چهارپا میگویند که شامل گوشت گاو،گوشت گوسفند، گوشت شتر و مانند اینها که سرشار از پروتئینها و چربیها است.
از آنجا که گوشت در زمان کوتاهی به سرعت فاسد میشود بعد از خریداری باید آن را سریعا در دمای زیر ۴ درجه نگهداری شود بعضی از گوشتها مثل گوشت گوسفند که چربی بیشتری دارد زودتر از گوشتهای دیگر فاسد میشود
در این مقاله ما به دنبال این هستیم که تفاوت گوشت قرمز و سفید را بدانیم و به این پی ببریم که گوشت قرمز بهتر است یا سفید اثر گوشت قرمز بر روی سلامتی:
استفاده از قسمتهای پرچرب گوشت گاو خصوصا اگر بیشتر از ۱۵ درصد چربی داشته باشد برای سلامتی مضر است گوشت خوک، بیکن، سوسیس و بیکن نیز برای سلامتی مضر است. در مواردی گوشت قرمز پر چرب میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و افزایش کلسترول بد را در بدن زیاد کند و همچنین در مواردی میتواند باعث افزایش کالری غذا و افزایش وزن شود.
گوشت سفید
گوشت سفید از انواع گوشت است که به گوشت پرندگان چون مرغ، بلدرچین، بوقلمو و در برخی موارد به گوشت ماهیها گفته میشود . در مواردی گوشت سفید را چنین تعریف میکنند که گوشت سفید به گوشتی میگویند که در مقایسه با گوشت قرمز روشنتر است. رایجترین گوشت سفید گوشت مرغ است.
گوشتهای سفید مثل گوشت ماهی و میگو و همچنین انواع اسیدهای چرب مفید مثل امگا۳ و امگا۶ است که سبب میشود عملکرد مغز بهتر شود و سلامت پوست و مو افزایش یابد. یکی از مهمترین خواص این ننوع گوشت این است که سبب کاهش احتمال وقوع سکته میشود و پروتئینهای ضروری را بدون افزایش چربی خون تأمین میکند.
میزان چربی گوشت سفید از گوشت قرمز کمتر است این چربیها اصولا از نوع چربیهای اشباع شده است که میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مثل بیماریهای قلبی و عروقی و سکته مغزی را کاهش دهد. گوشت سفید دارای انواع چربیهای سالم مثل امگا۳ و چربیهای غیر اشباع شده است.
آشنایی با گوشت قرمز
گوشت گوسفند و گاو
از نظر محتوای پروتئینی گوشت گاو و گوشت گوسفند یکسان است از نظر بافت باهم متفاوت است، قابل ذکر است که چربی گوشت گوسفند بیشتر از گوشت گاو است برای مثال ۱۰۰ گرم گوشت گوسفند شامل ۲۵۸ کیلو کالری است که ۲۵ گرم پروتئین و ۸ گرم چربی دارد در صورتی که در همین مقدار گوشت گاو ۲۱۷ کیلو کالری وجود دارد و ۲۶ گرم پروتئین و ۴ گرم چربی دارد. این دو گوشت در میزان کلسیم باهم یکسان هستند و هر دو آنها برای بیماریهای استخوانی مثل مفاصل مفید است.
گوشت شتر و بز
یکی از تفاوتهای گوشت بز و شتر طبع آنها است طبع گوشت شتر گرم است این گوشت بخاطر سطح بالای فسفر برای افرادی که درهای استخوانی و مفصلی دارند بسیار مفید است اصولا پزشکان استفاده از گوشت شتر را هرچند وقت یکبار به افراد بالای ۶۰ توصیه میکند. در مقابل آن گوشت بز طبع سرد دارد و چربی و دنبه ندارد.
گوشت شتر مرغ
گوشت شتر مرغ برای کسانی که قصد لاغری دارند گزینه خوبی است زیرا علاوه بر اینکه چربی کم دارد، خاصیت سیرکنندگی بسیار بالایی دارد . این نوع گوشت به دلیل سدیم بسیار کمی که دارد برای بیماران فشار خون بسیار مفید است همچنین این گوشت به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا۳ فراوان بهترین نوع گوشت برای افراد سالمند و کسانی که بیماری قلبی و عروقی دارند است.
وقتی حرف از تأمین پروتئین با خوردن گوشت میشود گوشت شتر مرغ نسبت به گوشتهای دیگر دارای اولویت است. این گوشت از لحاظ طعم و بافت مانند گوشت گاو و گوسفند است ولی از لحاظ ارزش تغذیهای باهم متفاوت هستند . ارزش تغذیهای گوشت شتر مرغ بسیار بالاتر از گوشتهای دیگر است.
آشنایی با گوشت سفید
گوشت مرغ
یکی از پر مصرفترین گوشتها در جهان گوشت مرغ است که دارای انواع ویتامینها وپروتئینها است . به همین خاطر است که نقش بسیار زیادی در تأمین آهن ضروری بدن، پتاسیم، کلسیم و ویتامینهای گروه E،B،K دارد. گوشت مرغ به صورت کبابی، سوخاری ، آبپز، بخارپز و خورشتی آماده میشود و در بسیاری از غذاها استفاده میشود.
گوشت بوقلمون
گوشت بوقلمون به دلیل بافتی که دارد هنگام پخت حجم خود را از دست نمیدهد. این گوشت دارای پروتئین بالا و فقدان چربی میان بافت در مقایسه با گوشت قرمز از اهمیت بسیاری برخوردار است و این گوشت منبع مناسبی از ویتامینهای B12، B6، B3، B1، A و املاحی چون منیزیم ، آهن، روی و پتاسیم است.
گوشت آبزیان
یکی از پر مصرفترین گوشتهای دریایی شامل ماهی و میگو است. در عنصر مهم گوشت ماهی و میگو فسفر و امگا۳ است. از خواص گوشت ماهی میتوانیم به ویتامینهای A، B وD است .
تفاوت گوشت قرمز و سفید
در این قسمت از مقاله میخواهیم به تفاوت گوشت قرمز و سفید بپردازیم .
۱. از نظر رنگ
اولین تفاوت گوشت قرمز با سفید رنگ آنها است. گوشت قرمز به دلیل میزان بالایی از میوگلوبین به رنگ قرمز درآمده و گوشت سفید به دلیل میزان کمتری از میوگلبین به رنگ سفید است.
۲. از نظر مقدار چربی
دومین تفاوت گوشت قرمز و سفید چربی آنها است که با یک دیگر بسیار متفاوت است. چربی گوشت قرمز به مراتب از گوشت سفید بیشتر است این چربیها عمدتا از نوع چربی اشباع شده است که در صورت مصرف زیاد باعث افزایش ابتلا به بیماریهای عروقی و سایر بیماریها را افزایش میدهد در مقابل آن گوشت سفید دارای چربیهای غیر اشباع و امگا۳ است.
۳. از نظر پروتئین
سومین تفاوت گوشت قرمز و سفید این است که با اینکه هردو منبع خوبی از پروتئین است اما گوشت قرمز به طور کلی پروتئین بیشتری نسبت به گوشت سفید دارد به همین خاطر است که ورزشکاران از گوشت قرمز برای ساخت عضله استفاده میکنند.
۴. از نظر مواد مغذی ( ویتامین و آهن و … )
آخرین تفاوت گوشت قرمز و سفید که ما در این مقاله بررسی میکنیم از نظر مواد مغذی است. گوشت قرمز منبع خوبی از آهن است. آهن نیز یک نوع آهن قابل جذب است که به بدن در تولید گلبولهای قرمز کمک میکند. گوشت سفید ههم دارای آهن است اما این نوع آهن در گوشت سفید غیرهم است و جذب آن در بدن دشوار است.
بررسی ارزش غذایی گوشت قرمز
این نوع از گوشت حاوی منبع غنی از مواد مغذی است که شامل ویتامینها، پروتئینها و مواد معدنی مختلف است. به همین دلیل است که این نوع گوشت برای بدن خوبیهای بسیااری دارد. گوشت قرمز برای ساخت بافتهای بدن مثل پوست، مو و عضلات ضروری است و همچنین در عملکرد سلولها و انتقال اکسیژن نیز نقش بسیاری دارد.
در ادامه به این موضوع که میگوییم گوشت قرمز بهتر است یا سفید پی میبریم.
بررسی ارزش غذایی گوشت سفید
گوشت سفید منبع ارزشمندی از پروتئینها ، مواد معدنی و ویتامینها است که آن را به گوشت محبوب و مفید تبدیل کرده است. گوشت سفید در ساخت آنزیمها، هورمونها و مواد شیمیایی مهم بدن نقش دارند. همچنین قابل ذکر است که گوشت سفید منبع خوبی از مواد معدنی ، آهن و پتاسیم است.
چه کسانی گوشت قرمز بخورند؟
گوشت قرمز منبع خوبی برای بهبود طبع سوداوی است و استفاده این نوع از گوشت به افرادی که دچار سوءهاضمه هستند توصیه میشودو و استفاده از گوشت قرمز برای افرادی که دارای کمخونی هستند بسیار مفید است.
مزایا و معایب مصرف گوشت قرمز
مزایا
- سبب تأمین پروتئینو بازسازی عضله میشود
- تأمین مواد معدنی مورد نیاز بدن
- از کمخونی جلوگیری میکند
- تأمین ویتامینهای مختلف بدن
معایب
- دارای چربی و کلسترل و سدیم بالا است
- احتمال ابتلا به کبد چرب را افزایش میدهد
- احتمال افزایش چاقی
- بر عملکرد دستگاه گوارش اثر منفی میگذارد
مزایا و معایب گوشت سفید
مزایا
- سبب بهبود سلامت چشم میشود
- خطر ابتلا به چاقی را کاهش میدهد
- به بهبود سلامت گوارش کمک میکند
- خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد
- باعث بهبود عملکرد مغز میشود
- خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد
- خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد
معایب
- تأثیر منفی بر روی گوارش دارد
- احتمال مسمومیت دارد
- چربی بیشتری نبست به سبزیجات و حبوبات دارد
مصرف گوشت قرمز بهتر است یا سفید ؟
در این قسمت از مقاله میخواهیم به این پی ببریم که گوشت قرمز بهتر است یا سفید، همانطر که گفته شد گوشت قرمز منبع بسیاری خوبی از آهن ، پروتئین و ویتامینها است اما به دلیل میزان بیشتر چربی و کلسترول ، مصرف بالا از آن ممکن است باعث افزایش وزن شود . گوشت سفید نیز حاوی ویتامینها و پروتئین است اما در آن کمترین میزان چربی و کلسترول نسبت به گوشت وجود دارد.
کلام آخر
ممنون که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید. در این مقاله به تفاوت گوشت قرمز و سفید و گوشت قرمز بهتر است یا سفید پرداختیم . اگر در این زمینه اطلاعاتی دارید با ما به اشتراک بگذارید. اگر این مطلب برایتان مفید بوده است نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید و اگر در این باره تجربهای دارید برا ما بنویسید. پیشنهاد میکنم از بخش مقالات و تازهها پزشکی و سایت انجمن توسعه سلامت مهر پارسی بازدید کنید.