علائم بواسیر در زنان و مردان چگونه بروز میکند ؟

علائم بواسیر در زنان

علائم بواسیر در زنان و مردان مشابه هم است اما اصولا زنان بیشتر از مردان به بواسیر دچار می‌شوند. بواسیر با نام علمی هموروئید در منابع ذکر شده و درمان خانگی بواسیر تا حدودی امکان پذیر است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه‌ی علائم بواسیر در زنان و مردان و درمان خانگی بواسیر و آشنایی با پماد هموروئید با ما همراه باشید.

بواسیر ( هموروئید ) چیست ؟

همانطور که گفته شد بواسیر با نام علمی هموروئید ( hemorrhoids ) شناخته می‌شود. بواسیر به طوطر کلی یک بیماری بسیار شایع مقعدی است و علائم بواسیر در زنان و مردان بسیار مشخص و واضح است. هموروئید در اثر کشیدگی و التهاب مویرگ‌ها و رگ‌های خونی اطراف ناحیه‌ی مقعد ایجاد میشود و میتواند چندین علت داشته باشد. وقتی این مویرگ‌ها در اطراف مقعد دچار کشیدگی بیش از حد شوند؛ آسیب میبینند.

فشار و آسیب وارد شده به این عروق خونی عمدتا به دلیل یبوست‌های مکرر و مزمن اتفا میفتد. یبوست باعث می‌شود مدفوع شما بیش از حد سفت و سخت شود و برای دفع نیاز به فشار زیادی خواهید داشت که این فشار منجر به آسیب و ملتهب شدن بافت اطراف مقعد شده و بواسیر ایجاد میکند.

علائم بواسیر در زنان

انواع هموروئید

۱. هموروئید داخلی

این نوع از بواسیر در کانال داخلی مقعد در انتهای رکتوم یا راست روده ایجاد میشود. در هموروئید داخلی مویرگ‌ها در اثر فشار و کشیدگی دچار آسیب میشوند و در اثر آن خونریزی اتفاق میفتد. در داخل مقعد گیرنده‌های درد زیادی وجود ندارد پس فرد با درد زیادی مواجه نمیشود اما در هنگام دفع مدفوع، خون مشاهده میکند. عمدتا رنگ خونی که در هموروئید داخلی دیده می‌شود، روشن است.

درموارد حاد و مزمن گاهی شدت التهاب و آسیب به قدری زیاد است که التهاب و آسیب عروق در دهانه مقعد هم کاملا دیده و احساس می‌شود. علائم هموروئید داخلی چون درد شدید احساس نمی‌‍شود در ابتدا قابل تشخیص نیست و فرد با فقر آهن و کم خونی شدید ناگهانی متوجه هموروئید داخلی می‌شود.

۲. هموروئید خارجی

این نوع از بواسیر در عروق ناحیه‌ی مقعد رخ می‌دهد و بافت‌های اطرافش را دچار آسیب و در نهایت دچار تخریب میکند. در هموروئید خارجی چون پارگی رگ‌ها اتفاق افتاده، بیرون‌زدگی بافت در اطراف مقعد به وضوح قابل مشاهده است و به آن ترومبوز شدن هموروئید گفته می‌شود. این نوع از هموروئید چون در خارج بدن است گیرنده‌های درد زیادی دارد و با درد شدید همراه است و با هر بار دفع مدفوع خونریزی دیده میشود.

بررسی شدت انواع بواسیر:

  • بواسیر درجه ۱: بیرون زدگی در اطراف مقعد وجود ندارد فقط دفع مدفوع با کمی خونریزی همراه است.
  • بواسیر درجه ۲ : این نوع بواسیر جزئی است و هنگام مدفوع کمی بیرون زدگی ایجاد می‌شود و بعد خود به خود به درون مقعد برمیگردد.
  • بواسیر درجه ۳ : بیرون زدگی در اطراف مقعد مشهود است و باید به وسیله دست به درون مقعد برگردد.
  • بواسیر درجه ۴ : بیرون زدگی شدید در نواحی مقعد وجود دارد و با دست هم به داخل برنمیگردد و نیازمند جراحی است.

علائم بواسیر در زنان و مردان

۱. خون ریزی به دنبال دفع مدفوع

بارزترین و شایع‌ترین علائم بواسیر در زنان و مردان مشاهده‌ی خونریزی از نوع خون روشن در زمان دفع مدفوع است. در مراحل ابتدایی بیماری، این خون ریزی کم و در حد چند قطره است و اگردرمان نشود در مراحل حاد شدت آن زیاد میشود. با افزایش شدت خونریزی در بیماری هموروئید، کم خونی و فقر آهن بروز پیدا میکند.

۲. احساس درد مقعدی

درد شدید در ناحیه‌ی مقعد به دلیل سختی در دفع مدفوع از علائم هموروئید است. این درد با نشستن‌های طولانی، افزایش پیدا میکند و در هنگام دفع مدفوع هم بصورت شدید‌تر احساس می‌شود.

علائم بواسیر در زنان

۳. خروج ترشحات چسبنده

افرادی که به هموروئید مبتلا هستند به همراه مدفوع؛ ترشحات لزج هم دفع میکنند که بی رنگ هستند و علت این ترشحات، کم کاری روده و یبوست مزمن است.

۴. بیرون‌زدگی‌های گوشتی

التهاب و کشیدگی در عروق مقعد، باعث تورم و ملتهب شدن و تجمع خون در بافت اطراف مقعد می‌شود و بیرون‌زدگی‌های گوشتی که شاهر ناخوشایندی دارند ایجاد می‌شوند. این بیرون زدگی‌های گوشتی در اثر رابطه جنسی آنال ( مقعدی ) هم ایجاد میشوند.

۵. سوزش و خارش

از علائم اولیه بواسیر سوزش و خارش مقعد است که بسیار ازاردهنده است و با خاراندن موضع شرایط بدتر هم شده و زخم ایجاد می‌شود. سوزش و خارش بیشتر از علائم هموروئید خارجی است.

علت بوجود آمدن بواسیر چیست ؟

* یبوست

عمده‌ترین دلیل همورئید، یبوست است. یبوست در اثر کم تحرکی روده‌ها ایجاد می‌شود و در نتیجه مدفوع سفت و دفع آن سخت می‌شود. برای دفع مدفوع سفت، فشار زیادی به ناحیه‌ی مقعد وارد میشود و رگ‌های مقعد دچار آسیب و التهاب میشوند.

* کم آبی

عدم نوشیدن کافی آب در روز ( ۸ الی ۹ لیوان ) سیستم گوارش و بدن را دچار کم آبی می‌کند. کم آبی خودش باعث خشکی پوست از جمله پوست مقعد و عدم تحرک کافی روده‌ها در جذب می‌شود پس بواسیر و هموروئید ایجاد میشود.

* بارداری

بروز علائم بواسیر در زنان در دوره بارداری بسیار طبیعی و رایج است. در بارداری به دلیل افزایش وزن و فشار به عضلات تحتانی لگن و مقعد، بروز بواسیر تا حدودی طبیعی است. اما اگر در بارداری این عارضه کنترل نشود، به دلیل فشار زیاد و خونریزی ممکن است به مادر و جنین آسیب برسد.

* رابطه جنسی مقعدی ( سکس آنال )

از شایع‌ترین دلایل هموروئید رابطه‌ی جنسی مقعدی است که اثرات مخرب و منفی زیادی را به دنبال دارد که هموروئید یکی از آنهاست.

علائم بواسیر در زنان

درمان هموروئید

درمان خانگی بواسیر

درمان خانگی بواسیر در مواردی که بواسیر درجه ۱ و ۲ ایجاد شده تا حدودی جواب میدهد، ولی در مواردی که بواسیر حاد ایجاد شده نمیتوان در خانه به درمان هموروئید پرداخت. در ادامه به چند روش درمان خانگی بواسیر میپردازیم:

  • مصرف کافی مایعات
  • بعایت بهداشت مقعد
  • حمام سیتز یا نشستن در لگن آب گرم
  • رژیم غذایی غنی از فیبر
  • انجام حرکات ورزشی مثل ورزش کگل
  • پرهیز از زور زدن برای دفع مدفوع
  • عدم به تعویق انداختن اجابت مزاج
  • لباس نخی و مناسب بپوشید
  • کمپرس سرد برای رفع درد بواسیر
  • درمان گیاهی با روغن نارگیل، روغن بادام، روغن زیتون و …
  • مصرف خوراکی عسل، سرکه سیب، آلوئه ورا، بابونه، سنجد و …

درمان دارویی بواسیر

پماد آنتی هموروئید

درمان موضعی با داروهای استروئیدی امکان پذیر است. پماد و لوسیون پراموکسین نوعی داروی بی حس کننده موقتی است که از درد، خارش و سوزش در هموروئید و بیماری شقاق جلوگیری میکند و یا پماد هیدروکرتیزون که ضد التهاب و است برای درمان بواسیر مورد استفاده قرار میگیرد.

لیزر

جراحی لیزری بواسیر در صورتی که داروها و پماد آنتی همورئید جواب ندهد باید انجام شود. این نوع جراحی بدون درد و عوارض است و بای برداشتن بافت اسیب دیده اطراف مقعد استفاده میشود. اما این نوع روش درمانی احتمال بازگشت ضایعات هموروئید را دارد و درمان قطعی محسوب نمیشود ولی تا طولانی مدت فرد را از شر بواسیر خلاص میکند.

کلام آخر

ممنون که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید. در این مقاله به علائم بواسیر در زنان و مردان و درمان خانگی بواسیر با پماد آنتی هموروئید اشاره کردیم. اگر این مطلب برایتان مفید بوده است؛ نظراتتان را برایمان بنویسید. اگر در این زمینه اطلاعات دارید با ما به اشتراک بگذارید. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده مقالات بیشتر از وبلاگ و تازه‌های پزشکی سایت ما بازدید کنید. برای اطلاعات بیشتر از سایت انجمن توسعه سلامت مهر پارسی دیدن کنید.

ارتباط با ما

آیا می خواهید ارتباط مستقیم با تیم ما داشته باشید؟

پیمایش به بالا