علائم پارگی دیسک گردن بسیار مشهود است و این زمانی اتفاق میفتد که شروع درمان خانگی دیسک گردن به موقع نباشد. علت دیسک گردن در جوانی زیاد است و میتوان گفت ابتلا به هر نوع عارضهی دیسکی در گردن و کمر ربطی به سن و سال ندارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینهی علائم پارگی دیسک گردن و علت دیسک گردن در جوانی با تیم تولید محتوای انجمن توسعه سلامت مهر پارسی همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید ...
دیسک گردن چیست ؟
دیسک در گردن که عضوی مهم از ستون فقرات ناحیهی گردن است؛ وظیفه مهمی در جلوگیری از سایش و تماس مستقیم بین مهرهها دارد. دیسک در واقع یک هستهی مرکزی ژلهای است با لایهی بیرونی متخلخل که لایهی حلقوی نام دارد که وظیفه محافظت دارد.
دیسک گردن یک بخش آسیبپذیر از ستون فقرات است و به دلایل مختلف آسیب میبند. وارد شدن آسیب به دیسک گردن و کمر، خودش به مرور زمان اتفاق میفتد. وقتی این عضو از ستون فقرات دچار بیرون زدگی، ترک و … میشود به این معناست که دیسک گردن دچار آسیب شده است. در واقع محتوای ژلهای دیسک خارج شده و دیسک بر نخاح و ریشه عصبی فشار وارد میکند. این آسیب با علائمی بروز میکند که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
علائم دیسک گردن
- درد : درد در ناحیهی گردن، بازوها، شانهها و دستها احساس میشود. نوع این درد شدید و تیز است و ضربهای بروز میکند و به مرور بصورت مزمن بیمار را اذیت میکند. وقتی فرد در حالتهای خاص قرار میگیرد؛ مثلا حرکت کردن گردن، خم شدن، عقب کشیدن گردن و … درد بیشتری را احساس میکند.
- احساس تنگی و فشار: احساس تنگی و فشار مانند گرفتگی عضلات در گردن بروز میکند اما گذرا نیست و مزمن میشود. این احساس تنگی و گرفتگی ناشی از فشار در ناحیهی عصبی گردن است.
- التهاب : التهاب و تورم موضعی در گردن به علت تحریک اعصاب و بافتها اطراف نشانهی دیسک گردن است.
- بروز مشکلات حرکتی: درد شدید گاها مشکلات حرکتی ایجاد میکند و فرد در حرکت دادن گردن، شانه، بازو، دست و … دچار مشکل میشود. محدودیت حرکتی همراه با درد از علائم دیسک گردن است.
فتق دیسک گردن چیست ؟
فتق دیسک گردن معمولا بیم افراد ۲۰ الی ۴۰ سال رایج است چون این افراد معمولا بیشتر از سایرین از قدرت بدنی خود استفاده میکنند. بیمارانی هستند که فتق دارند ولی بدون اینکه بدانند به زندگی عادی خود ادامه میدهند. این عارضهای برای ایجاد شدن نیاز به هیچ ضربهای ندارد اما به مرور با برداشتن بار سنگین، استفاده طولانی مدت از کامپیوتر، موبایل ، سقوط از ارتفاع، تثادف رانندگی و … اتفاق میفتد.
با افزایش سن، انعطاف بین مهرهها کاهش پیدا میکند، عوامل ژنتیکی مثل مشکلات ستون فقرات میتواند باعث فتق دیسک گردن شود، فعالیتهای ناگهانی بیشترین علت بروز فتق گردن هستند.
تشخیص دیسک گردن
تشخیص دیسک گردن و کمر کار متخصص جراح مغز و اعصاب است. برای درمان و رفع این عارضه به هیچ عنوان به شکستهبند، ارتوپدی که مهارت ندارد مراجعه نکنید.
سی تی اسکن (CT scan)
در این روش برای تشخیص دیسک گردن از اشعهی ایکس استفاده میشود و تصاویر سه بعدی از ستون فقرات و مهرههای گردن تهیه میشود.
تصویر برداری رزونانس مغناطیسی ( MRI )
با استفاده از میدان مغناطیسی و تکنولوژی تصویربرداری، تصویری از طناب نخاعی، ریشه عصبی و حتی بررسی تومور احتمالی نیز در این روش قابل مشاهده است.
علائم پارگی دیسک گردن چیست ؟
علائم پارگی دیسک گردن بسیار مشهود و خطرناک است. اگر جلوی آن گرفته نشود؛ این بیماری منجر به مشکلات در ریشه عصبی میشود. پارگی دیسک گردن یا لیز خوردن دیسک همراه با دردی است که در یک طرف موضع اتفا میفتد و در زمان کمی با سری و بی حسی در آن ناحیه همراه خواهد بود.
علت پاره شدن دیسک گردن چیست ؟
- فرسودگی غضروفهای سازندهی دیسک
- آسیب و ضربات وارد شده به گردن و مهرهها
- ناهنجاری در ستون فقرات مانند تومور و توده
- اضافه وزن
- نشستن در پوزیشنهای نادرست
- حرکات ناگهانی مانند برداشتن وزنه و بار سنگین
درمان خانگی دیسک گردن
درمان خانگی دیسک گردن یعنی استفاده از روشهای درمانی بدون جراحی است. که این روشها باید با استراحت فراوان همراه باشد و تداوم داشته باشد در غیر این صورت جوابگو نخواهد بود.
۱. گردنبند طبی
گردنبند طبی با محدود کردن حرکات در ناحیهی گردن، عضلات گردن را به حالت استراحت فرو میبرد در نتیجه فشار به ریشه عصبی در گردن کاهش پیدا میکند. اما در استفاده از آن نباید زیادهروی کرد چون به مرور باعث تضعیف عضلات گردن میشود و وضع بیمار وخیمتر میشود.
۲. فیزیوتراپی
روش فیزیوتراپی به کمک ورزشهای طبی باعث ایجاد انعطاف در ناحیه گردن شده و به مرور میتواند درد ناشی از دیسک گردن را بسیار کمتر کند.
۳. دارو درمانی
استفاده از داروهای ضد التهابی مثل ایبوپروفن، ناپروکسن، سلکوکسیب، استفاده از داروهای تزریقی برای کاهش التهاب و ورم عصب مثل دکسامتازون، استفاده از شل کننده عضلات مثل تیزانیدین برای کاهش اسپاسم عضلات از درمان خانگی دیسک گردن هستند.
علت دیسک گردن در جوانی چیست ؟
بارزترین علت دیسک گردن در جوانی، سبک زندگی ناسالم و کم تحرکی است که جوانان امروز به واسطهی تکنولوژی آن را انتخاب کردهاند. گاهی هم فعالیتهای بدنی ناگهانی و ورزشهای سنگین میتواند در جوانان باعث ایجاد دیسک گردن شود. اما بیماریهای ارثی و سابقه خانوادگی هم جزئی از دلایل عمده دیسک گردن در جوانی است. استرس، کم آبی بدن، رژیم غذایی نامناسب، هم از دلایل ابتلا به دیسک گردن در جوانی است.
کلام اخر
ممنون که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید. در این مقاله به علائم پارگی دیسک گردن و علت دیسک گردن در جوانی اشاره کردیم. اگر این مطلب برایتان مفید بوده است؛ نظراتتان را برایمان بنویسید. اگر در این زمینه اطلاعات دارید با ما به اشتراک بگذارید. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده مقالات بیشتر از وبلاگ و تازههای پزشکی سایت ما بازدید کنید. برای اطلاعات بیشتر از سایت انجمن توسعه سلامت مهر پارسی دیدن کنید.