دربارهی عوارض لیزر موهای زائد صحبتهای زیادی شده است و نظرات کارشناسان و محققان در این باره متفاوت است. بیشتر مردم معتقدند که عوارض لیزر بیکینی از لیزر سایر قسمتهای بدن بیشتر است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینهی عوارض لیزر موهای زائد و عوارض لیزر بیکینی با تیم تولید محتوای انجمن توسعه سلامت مهر پارسی همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید ...
لیزر موهای زائد چگونه است ؟
قبل از بررسی عوارض لیزر موهای زائد بهتر است با چیستی این تکنولوژی آشنا شویم و انواع لیزر را بشناسیم و تفاوت لیزر رولی و شاتی را بررسی کنیم. فرایند لیزر در واقع مدتی است که شناخته شده و تقریبا حدود چند سالی است که در جامعه ما رواج پیدا کرده است. لیزر در واقع پرتویی است که در مقیاس مشخص مستقیما به ریشه مو یا فولیکولهای مو تابانده میشود.
تکنولوژی لیزر موهای زائد اینگونه است که رنگدانهی فولیکولهای مو، نور لیزر را دریافت میکند و جذب میکنند و این نور به گرما تبدیل میشود. این گرما ریشه یا فولیکول مو را تخریب میکند و به مرور زمان رشد مو کند و در مدتی معین متوقف میشود.
چه نواحی برای لیزر مجاز است؟
لیزر موهای زائد در کل در هر ناحیهای از بدن که موی زائد رشد کرده باشد قابل انجام است مگر آنکه آن عضو چشم باشد یا آن ناحیه دارای تتو باشد. نواحی که لیزر کردن آنها بلامانع است به شرح زیر است:
- کمر و شکم
- دستها و پاها
- سینه
- گردن
- بیکینی
- باسن
- زیر بغل
- چانه و پشت لبها
- پیشانی
برای لیزر موهای زائد نواحی ذکر شده باید آن قسمت را کامل شیو کنید و بعد اپراتور لیزر با توجه به نیاز پوست شما مقیاس اشعه را تعیین و با پالس نوری ناحیه مورد نظر را لیزر میکند.
انواع دستگاه لیزر موهای زائد
رایجترین انواع دستگاهها و روشهای لیزر موی زائد، مدلهای رولی (ژلی) و شاتی هستند که در کلینیکهای معتبر از آنها استفاده میشود. در ادامه به انواع روشهای لیزر میپردازیم:
۱. دستگاه روبی ( Ruby )
طول موج این دستگاه ۶۹۴ نانومتر است که دقیقا مثل سایر دستگاهها فولیکول موی زائد را هدف قرار میدهد. لیزر کردن با این دستگاه خیلی درد کمی دارد پس برای کسانی که پوست نازکی دارند و آستانه تحمل دردشان بسیار کم است، توصیه میشود.
۲. دستگاه الکساندریت ( Alexandrite )
محبوبترین نوع دستگاه لیزر موهای زائد دستگاه الکساندریت است که طول موج ۷۵۵ نانومتر دارد. این دستگاه طیف نور قرمز دارد و چون سرعت بالایی دارد، یک شات از این دستگاه منطقه وسیعی از پوست را لیزر میکند پس به طبع زمان کمتری را از مراجعه کننده و اپراتور میگیرد.
دستگاه الکساندریت قدرت بالایی دارد و برای پوستهای کک و مک دار، افرادی که موهای نازک و پرزی دارند، افرادی که پوست بسیار سفید و یا پوست گندمی دارند بسیار مناسب است چون این افراد معمولا با سایر دستگاهها نمیتوانند لیزر کنند و اگر هم لیزر کنند نتیجه مطلوبی نمیگیرند. اما همچنان این دستگاه برای افرادی که پوست تیره دارند مناسب نیست چون ممکن است باعث تغییر در رنگدانههای پوست شود.
۳. دستگاه دایود ( Diode )
طول موج حدودی این دستگاه ۸۰۰ تا ۸۱۰ نانومتر است برای همین میتوان برای افرادی که پوست تیره دارند و موهای ضخیمی دارند گزینه مناسبی باشد. اثربخشی این دستگاه زیاد است و میتواند موی زائد را برای همیشه از بین ببرد. از این دستگاه بیشتر برای آقایان استفاده میشود.
۴. دستگاه یاگ ( Nd:YAG )
این دستگاه جدیدترین و پیشرفتهترین نوع دستگاه لیزر است. نور سبز دارد و طول موجش حدود ۱۰۶۴ نانومتر است. این دستگاه سرعت تکرار بالایی از پالس نوری را دارد پس برای پوستهای تیره و یا گندمی بیشتر مناسب است.
چه کسانی نمیتوانند لیزر موی زائد انجام دهند
از بین بردن موی زائد با لیزر عمدتا یک روش بیخطر و به عبارتی ایمن است و افراد بالای ۱۸ سال میتوانند از این روش استفاده کنند. اما یکسری از افراد نباید برای از بین بردن موهای زائد از لیزر استفاده کنند چون ممکن است بازدهی خوبی دریافت نکنند و یا دچار عوارض جانبی شوند که این افراد طبق لیست زیر بهتر است لیزر نکنند:
- افرادی که سابقهی هرپس یا زگیل تناسلی دارند.
- افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، هپارین و … استفاده میکنند.
- افرادی که درگیر بیماریهای پوستی مثل هرپس و لوپوس هستند.
- بانوان باردار
- مادران شیرده
- افرادی که خالکوبی یا تتو دارند.
- افرادی که خالهای گوشتی دارند.
- افرادی که از سولاریوم برای برنزه شدن استفاده کردهاند و یا افرادی که آفتاب میگیرند.
- افرادی که دچار اختلالات هورمونی هستند.
- افرادی که از داروهای حاوی طلا استفاده میکنند.
- افرادی که آلرژیهای پوستی و یا کهیر میزنند و یا مستعد اگزما هستند.
عوارض لیزر موهای زائد چیست ؟
بعد از لیزر مقدار کمی قرمزی و تحریک شدن پوست تا حدود ۳ روز طبیعی است. اما باید لیزر را در کلینیکهای معتبر با اپراتورهای با تجربه انجام دهید. اما اگر عوارض زیر را داشتید باید فورا لیزر را متوقف کنید و علامتها را بررسی و علت یابی کنید:
- سوختگی و تاولهای شدید بعد از لیزر
- عفونتهای پوستی در نواحی که پوست نازک است مثل پشت لب، بیکینی و …
- بروز زگیل تناسلی و یا تبخال یا هر آن چیزی که شبیه به این موارد باشد.
- افزایش مقدار موهای زائد و یا ضخیم شدن موها نسبت به قبل
- تغییر رنگ پوست
- آسیبهای چشمی
- ایجاد حساسیت پوستی مثل اگزما، پسوریازیس و …
عوارض لیزر بیکینی بیشتر است یا فوایدش؟
اصلاح یا شیو ناحیه بیکینی (شرمگاهی) در زنان یکی از مواردی که در نظافت و جلوگیری از بیماریهای زنانه بسیار نقش دارد در نتیجه لیزر این نواحی نه تنهای عوارضی ندارد بلکه نازک شدن موهای این ناحیه و از بین رفتن آن بسیار برای زنان فایده دارد. کسانی که اختلالات هورمونی ندارند و مشکلات عفونت و هرپس ندارند به راحتی و بی دردسر میتوانند لیزر بیکینی انجام دهند.
آیا مردان هم میتوانند لیزر موهای زائد انجام دهند؟
بله لیزر موهای زائد برای مردان بلامانع است و احساس تحریک پوستی بعد از اصلاح در مردان دیگر با لیزر رفع میشود. مردان نواحی زیر را میتوانند لیزر کنند:
- نواحی مایو ( نواحی خصوصی )
- دست و پاها
- زیربغل
- گردن و شانهها
- سینه و شکم
- خط ریش
- آنکارد گردن
- کمر و لگن
کلام آخر
ممنون که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید. در این مقاله به عوارض لیزر موهای زائد و عوارض لیزر بیکینی پرداختیم.اگر این مطلب برایتان مفید بوده است؛ نظراتتان را برایمان بنویسید. اگر در این زمینه اطلاعات دارید با ما به اشتراک بگذارید. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده مقالات بیشتر از وبلاگ و تازههای پزشکی سایت ما بازدید کنید. برای اطلاعات بیشتر از سایت انجمن توسعه سلامت مهر پارسی دیدن کنید.