درمان استرس فکری امکان پذیر است

درمان استرس فکری

درمان استرس فکری و استرس فکری موضوعی است که امروزه بیشتر مردم به دنبال آن هستند‌. این استرس از جمله استرس‌های معروف است‌. استرس فکری معمولا در زمان طولانی مدت اتفاق می‌افتد و حتی این حس در یک آن اتفاق می‌افتد و ممکن است در همان لحظه از خودتان بپرسید چرا ایجوری شدم‌. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه‌ی درمان استرس فکری و استرس فکری با تیم تولید محتوای انجمن توسعه سلامت مهر پارسی همراه باشید‌.

استرس به چه معناست؟

واژه استرس از زبان لاتین گرفته شده است و این کلمه به معنی تحمل فشار بسیار زیاد و خسته شدن است‌. در فلسفه استرس به معنی نبودن و یا نداشتن آرامش است و در فرهنگ عرب استرس به معنی نبود کنترل بر روی احساسات است و به زبان ساده استرس به معنی پاسخ طبیعی و فیزیکی به مواقعی است که باعث میشود احساس خطر کنیم‌.

استرس میتواند به دو قسمت تقسیم شود استر منفی و استرس مثبت پس نتیجه میگیریم که همه‌ی استرس‌ها منفی نیستند‌. بعضی اوقات استرس عکس‌العمل ما به آن وضعیت است که در آن هستیم‌، این عکس‌العمل میتواند به شکل رفتاری و نیز ذهنی باشد‌.

ممکن است تا به حال برای شما نیز پیش آمد باشد که با همکارتان درگیری لفظی پیدا کنید و بگویید ببخشید من چند وقتی است که خیلی استرس دارد‌، در واقع در این حالت منظور ما از استرس پاسخ به عوامل استرس‌زا است‌. پی برای جلوگیری از این موضوع باید به درمان استرس فکری پی ببریم‌. خوب است بدانیم که استرس نوعی واکنش بدن ما در مواقع خطر ساز است‌.

درمان استرس فکری

استرس فکری چیست؟

استرس فکری مثل احساسات دیگر مثل استرس و اضطراب از مغز ما گرفته می‌شود‌. این اختلال معمولا اختلال روانی نام‌گذاری می‌شود در این بیماری حس وسواس به صورت عملی به وجود می‌آید و همین باعث عکس‌العمل‌هایی در فرد می‌شود‌. مثلا یک نمونه وسواس فکری همین است که ممکن است چندین بار دست‌هایمان را بشوییم با اینکه همان دفعه‌ی اول تمیز شده است ولی ما فکر میکنیم هنوز آلوده است و یا ممکن است وقتی از خانه خارج میشویم مدام به این فکر کنیم که آیا درب خانه را بستیم یا خیر‌، همه‌ی این کار‌ها وسواس فکری هستند‌.

وقتی که این استرس یا وسواس فکری ادامه پیدا کند دیگر قابل کنترل نیست یعنی اینکه همانطور که در پیش گفته شد فرد چندین بار دستان خود را میشوید ولی باز هم یغین پیدا نمیکند که دستانش تمیز شده است و خوب است بدانید با ادامه پیدا کردن این حس دیگر به دست محدود نمیشود بلکه فرد احساس میکند که خانه‌اش هم کثیف است‌ و حالت عصبی پیدا کند‌. جالب است بدانید که کسی که این وسواس را دارد خودش میداند که کارش منطقی نیست ولی باز هم این کار را انجام میدهد‌ پس باید برای درمان استرس فکری زودتر اقدام کنید تا دچار این وسواس نشوید‌.

وسواس فکری معمولا همگام با بلوغ آغاز میشود اما اغلب این وسواس از دوران کودکی درست میشود‌. این حس میتواند یک حس غریزی باشد یعنی اینکه کسی که مدام به دنبال پاکیزگی است به طور غریزی به دنبال پاکیزگی است‌. حالا وسواس چند نوع است که اینجا به دوتا از آنها پی میبریم‌:

۱.وسواس چک کردن

این وسواس معمولا در افرادی به وجود می‌آید که نسبت به آسیب رساندن به دیگران ترس دارد و برای همین چندین بار چیزهای مختلف را مثل قفل‌، اجاق و … را چک میکند.

۲.وسواس تمیزی

در این وسواس که گستره زیادی دارد این افراد حتی به عرق حس بدی دارند و بلافاصله بعد از آن به حمام میروند‌. این نوع وسواس در بین مردم بسیار رایج است.

علت استرس و اضطراب در انسان چیست؟

استرس یک پاسخ طبیعی بدن است‌. استرس یک احساس ترس از آینده است که چه اتفاقی خواهد افتاد‌. محققان بر این باور هستند که بخشی از مغز انسان‌ها مسئول کنترل ترس است و علائم استرس شما میتواند کاملا با فردی دیگر متفاوت باشد به همین دلیل است که شناختن این حالت در بعضی مواقع و برخی انسان‌ها دشوار است‌.

اختلالات اضطرابی در برخی مواقع یک امر طبیعی است‌. البته اختلال اضطرابی ممکن است باعث شود تا شما از کار‌هایی که لذت میبرید دست بکشید و در برخی موارد که شدید تر می‌شود ممکن است ما در کار‌های روزمره مثل عبور از خیابان یا سوار شدن به آسانسور یک ترس و استرس بدتری در ما به وجود بیاید‌.

اختلالات اضطرابی انواع مختلفی دارد که ما در ادامه به آنها میپردازیم

  • فوبیا: ترس بیش از اندازه از یک چیز یا یک موقعیت‌.
  • وسواس: رفتار‌های غیر منطقی که مکرر شما را به انجام کار و رفتاری خاص وادار میکند‌.
  • استرس بعد از یک حادثه: این استرس به دنبال یک حادثه به وجود می‌آید
  • استرس اجتماعی: این ترس معمولا در برابر قضاوت فرد توسط دیگران در موقعیت اجتماعی اتفاق می‌افتد‌.

لازم به ذکر است حملات اضطرابی میتواند بسیار متفاوت باشد و علائم ممکن است در افراد بسیار متفاوت باشد همانطور که استرس فکری در افراد متفاوت است‌.

استرس و افسردگی چه ارتباطی با هم دارند؟

استرس و افسردگی دو موضوع مهم روانشناسی است که کابرد بسیار زیادی در زمان حال دارد‌. این دو حالت روانی باهم ارتباط تگاتنگی دارد و میتواند تأثیرات زیادی در زندگی روزمره انسانها بگذارد‌.

استرس حالتی است که در آن فشار و تنش روزمره بر روی فککر و ذهن فرد تأثیر میگذارد‌. این حالت معمولا به صورت روانی در فرد به وجود می‌آید‌. استرس فرد معمولا بر اثر چالش و تهدیدات زندگی فرد است‌ در این موقعیت فرد باید برای محافظت از خودش به آنها پاسخ دهد اما اگر این حالت استرس و اضطراب بیش از اندازه باشد میتواند برای فرد مشکلات روانی به وجود آورد‌.

استرس چه تاثیری بر بدن میگذارد؟

استرس بخشی از زندگی همه انسان‌ها است و این اختلال میتواند در همه‌ی سنین قابل مشاهده باشد اما بیشتر اوقات این اختلال در سنین میانسالی اتفاق می‌افتد‌. این اختلال میتواند بر روی اجزای مختلف بدن شما تأثیر بگذارد

۱. قلب

اضطراب میتواند بر روی قلب فرد تأثیر بگذارد‌. استرس باعث افزایش ضربان قلب در فرد میشود‌. همچنین ممکن است که خطر افزایش فشار خون را در فرد بالا ببرد‌. پس اگر شما بیماری قلبی دارید اضطراب برای شما سم است و سبب به وجود آمدن بیماری‌های عروق کرونر قلبی می‌شود‌.

۲. معده

استرس میتواند روی سیستم گوارشی نیز تأثیر بگذارد و میتواند باعث ایجاد درد معده شودو همچنین میتواند باعث حالتتهوع و کم اشتهایی شود‌.

۳. سیستم ایمنی

استرس باعث ایجاد هورمون‌هایی به اسم آدرنالین و کورتیزول میشود در در زمان کوتاه این امر ضربان قلب را افزایش می‌دهد و شما میتوانید اکسیژن بیشتری دریافت کنید و این کار مغز را برای پاسخ‌گویی یک موقعیت بسیار شدید آماده میکند و در کوتاه زمان سبب کاهش سیستم ایمنی بدن شما می‌شود‌.

چگونه استرس را مدیریت کنیم؟

برای مدیریت استرس باید بدانید که شما نیاز به درمان دارید. مدیریت استرس باید مداوم باشد. ورزش و تمرین میتواند تا حدودی استرس شما را کنترل کند. میتوانید مدیتیشن کنید و ورزش یوگا انجام دهید. به دل طبیعت بزنید و موسیقی‌های فاخر و آرامبخش گوش دهید. سعی کنید برای اینکه دچار ترس نشوید مدیریت زمان کنید.

روش های درمان استرس

استرس یک جزء جدایی نشده از زندگی روزمره تمام انسان‌ها است پس باید برای درمان استرس فکری هرچه زودتر اقدام کنیم تا دچار بیماری نشویم‌.

۱. به کمک پزشک و دارو

اگر فردی بیش از اندازه گرفتار استرس و اضطراب است راهی جز مراجعه به پزشک ندارد این افراد باید به متخصص روانپزشک مراجعه کنند و در کنار روان درمانی از دارو‌های مخصوص نیز استفاده کنند‌.

۲. درمان خانگی

درست است که برای درمان استرس دارو وجود دارد اما میتوانیم استرس های نسبتا سبک را در خانه درمان کنیم‌. ما میتوانیم با تغییر دادن سبک زندگی خود و استفاده از یک رژیم غذایی سالم و پرهیز از مصرف دخانیات و الکل استرس را کاهش دهیم‌.

درمان استرس فکری

تاثیر تغذیه بر درمان استرس فکری

تغذیه افراد میتواند نقش بسیار مهمی در کنترل استرس افراد داشته باشد‌. افرادی که دچار استرس بسیاری هستند با استفاده از یک رژیم غذایی سالم میتوانند به درمان استرس فکری خود اقدام کنند‌.

مواد غذایی مختلفی میتوانند ضد استرس باشند؛ برای مثال تخم مرغ سرشار از سروتونین است و میتواند روحیه را بهبود ببخشد. زردچوبه افسردگی را درمان میکند. چای سبز میتواند در بدن دوپامین ترشح کند و تنش را در بدن کاهش دهد. انواع توت حاوی بتااندورفین است و ماهی با امگا۳ میتواند رفع استرس کند. روغن زیتون با حفاظت از قلب و عروق و سیر میتواند سیستم عصبی بدن را آرام کند. شکلات تلخ و بادام سرشار از منیزیم هستند و در درمان استرس تاثیر گذار است.

خطرات وسواس فکری و عدم درمان

به مرور ذهن فرد دچار استرس و فکر کردن درباره‌ی مسئله‌ای میشود که هنوز اتفاق نیفتاده است. کوچکترین مسائل شغلی میتواند فکر فرد را درگیر کند. به مرور کیفیت زندگی کاهش پیدا میکند و فرد به مصرف مواد و خودکشی گرایش پیدا میکند.

کلام آخر

ممنون که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید‌. در این مقاله به درمان استرس فکری و استرس فکری پرداختیم‌. اگر در این زمینه اطلاعاتی دارید با ما نیز به اشتراک بگذارید‌. اگر در این زمینه تجربه دارید برای ما بنویسید.پیشنهاد میکنم از بخش مقالات و تازه‌ها پزشکی و سایت انجمن توسعه سلامت مهر پارسی بازدید کنید.

ارتباط با ما

آیا می خواهید ارتباط مستقیم با تیم ما داشته باشید؟

پیمایش به بالا