خواص رزماری بیشمار است و حتما یکبار از پماد رزماری برای تسکین درد مفاصلتان استفاده کردهاید. در طب سنتی به این گیاه بسیار توجه شده و خواص درمانی آن ثابت شده است. با تیم تولید محتوای انجمن توسعه سلامت مهر پارسی همراه باشید تا دربارهی خواص رزماری و پاسخ به سوال اینکه رزماری را چگونه مصرف کنیم، برسید.
آنچه در این مقاله میخوانید ...
رزماری چیست؟
قبل از بررسی خواص رزماری و اینکه رزماریرا چگونه مصرف کنیم باید با آن آشنا شویم. Rosmarinus officinalis یک گیاه در ناحیهی مدیترانه است که علاوه بر خواص دارویی، در پخت و پز نیز بسیار مصرف میشود. این گیاه به عطر و طعمی که دارد مشهور است. رزماری از خانواده نعنا است اما بسیار گرمتر و تلختر !
خواص رزماری
لاغری
یکی از خواص رزماری که بسیار مورد توجه است؛ استفاده آن در لاغری و کاهش وزن است. این گیاه میتواند چربی بدن را کاهش دهد و چربی سوزی کند. این گیاه عصارهای دارد که خاصیت ضد التهابی آن مشهور است. چون ضد هیپروگلیسمی است، میتواند باعث کاهش وزن شود.
اعصاب
یکی از مواردی که رزماری را متمایز کرده معطر بودن این گیاه است. این گیاه با بوی خوبی که دارد اعصاب را تسکین میدهد و اگر فردی دچار کم خوابی باشد میتواند خواب عادی را به او برگرداند و استرس او را کنترل کند.
کبد
از خواص رزماری، تاثیرگذاریاش بر کبد است. مصرف این گیاه مدیترانهای میتواند جریانات صفراوی را در کبد زیاد کند و در نتیجهی افزایش عملکرد صفراوی، متابولیسم در بدن افزایش یافته و سم زدایی کبد به درستی و با دقت انجام میشود.
دیابت
قند خون بالا میتواند در هر سنی، یک تهدید بزرگ برای بدن باشد. اگر دیابت کنترل نشود عوارضش را بر چشم، کبد، کلیه و قلب و … میگذارد. افراد مبتلا به دیابت میتوانند با مصرف دمنوش رزماری کاری کنند که سلولهای بدنشانگلوکز بیشتری را جذب کند و در نتیجه قند در جریان خون تجمع نکند و دیابت درمان شود.
سرماخوردگی
سرماخوردگیها عمدتا ویروسی هستند و ویروس درمان دارویی ندارد و باید با طی شدن روند سرماخوردگی بهبودی حاصل شود. در دورهای که فرد سرما خورده است باید خودش را تقویت کند و از مواد غذایی استفاده کند که دورهی درمان او کوتاهتر شود. سرماخوردگیها بیشتر به شکل تنفسی ظاهر میشوند که فرد سرفه، درد در قفسه سینه و تب را تجربه میکند.
توصیه میشود برای درمان برونشیت و سرماخوردگی از رزماری استفاده کنید. این گیاه مقدار قابل توجهی اسید کافئیک، کارنوسول، بوتولیک و رزمارینیک اسید دارد که فورا بر تقویت سیستم ایمنی بدنتان اثر میکند.
یبوست
از خواص رزماری، برطرف کردن یبوست است. رزماریحاوی فلاونوئید و سینئول است که میتواند دل درد، نفخ، اسهال و یبوست را برطرف کند. کشف رزماری در حوزهی درمان بیماریهای گوارشی، قدمی بلند به سوی مبارزه با بیماریها بوده است.
پوست و مو
رزماری میتواند عصبهای آسیب دیده مو را ترمیم کند و ریزش مو را برای همیشه از بین ببرد. برای مصرف رزماری جهت استفاده از خاصیت درمانی پوست و موی آن، بهتر است از روغن رزماری استفاده کنید. از خواص رزماری در پوست و مو، از بین بردن خشکی پوست و شوره زدن کف سر است که امروزه از این گیاه در شامپوهای زیادی استفاده شده است.
برای مصرف رزماری بر پوستتان باید حتما تست آلرژی دهید و بعد اقدام به استفاده گسترده آن کنید. در مصرف آن دقت کنید و سعی کنید طولانی مدت روی سرتان نماند و فوری آبکشی کنید.
مصرف رزماری با سرسکه سیب برای از بین بردن جوش صورت موثر بوده و مصرف این گیاه با گلاب خاصیت جوان سازی را برای پوست شما خواهد داشت. اگر پوستتان شل شده و دیگر شفافیت سابق را ندارد، میتوانید رزماری را با سفیده تخم مرغ مخلوط کنید و تاثیرش را فورا ببینید.
بررسی خواص رزماری در مردان
برخی فکر میکنند رزماری فقط برای بانوان قابل استفاده است ولی اینطور نیست. این گیاه ضد التهاب است که بر بیماریهای التهابی و سرماخوردگی در مران حتی موثر است. اما دقت کنید مصرف بیش از حد چای رزماری و گل محمدی در مردان باعث کاهش میل جنسی شده که این از مضرات مصرف در مردان به شمار میرود.
البته رزماری و گل محمدی در رویش مو، تنظیم قند، فشار خون و افزایش حافظه کمک کننده است. اما برای مردان مصرف زیاد آن باعث کاهش میل جنسی میشود.
رزماری را چگونه مصرف کنیم ؟
رزماری به دو شیوه قابل مصرف است. اما ابتدا باید ببینید از آن برای چه چیزی قرار است مصرف کنید. اگر صرفا جهت استفاده از مزه خوش آن میخواهید مصرف کنید؛ میتوانید در غذاهایتان مثل سوپ، مرغ، پاستا و … به میزان مشخص استفاده کنید.
اگر برای جنبهی درمانی میخواهید از آن استفاده کنید بیشتر از جنبه دمنوش و چای آن باید مصرف کنید. دستور مصرف بصورت دمنوش رزماری این گونه است که شما میتوانید ۲۰ گرم از این گیاه را با ۱۵۰ میلی لیتر آب جوش دم کنید و از صافی عبور داده و میل کنید.
کلام آخر
ممنون که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید. در این مقاله به خواص رزماری و اینکه رزماری را چگونه مصرف کنیم اشاره کردیم. اگر این مطلب برایتان مفید بوده است نظراتتان را برای ما بنویسید. اگر در این زمینه اطلاعاتی دارید با ما نیز به اشتراگ بگذارید. پیشنهاد میکنم از بخش تجهیزات پزشکی و کنترل دیابت سایت ما بازدید نمایید و سایر محتواها را از بخش مقالات و تازههای پزشکی پیگیری نمایید.