اینکه عصب کشی دندان چقدر طول میکشد بستگی به آن دارد که آن دندان چند کانال دارد و عمق پوسیدگی چقدر است؟ دانستن اینکه عصب کشی چقدر درد دارد منوط بر آن است که هر بدن چقدر توانایی تحمل درد دارد چون میزان این درد از هر فرد تا فرد دیگر متفاوت است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینهی عصب کشی دندان با تیم تولید محتوای انجمن توسعه سلامت مهر پارسی همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید ...
عصبی کشی دندان به چه معناست ؟
عصب کشی یا root canal treatment یک روش درمانی است تا التهاب و عفونت از ریشه دندان جدا شود در نتیجه تسکین درد و حفظ سلامت دندان حاصل شود. وقتی پوسیدگی و عفونت به ریشه دندان نفوذ میکند؛ درد زیاد و آزار دهندهایی ایجاد میشود که تنها راه درمان این درد عصب کشی دندان است.
پالپ یک قسمت مرکزی و نرم دندان است که رگ خونی، بافتهای همبند و عصب دارد که در رشد دندان نقش دارد. با انجام عملیات عصب کشی، عفونت و پوسیدگی از ناحیهی پالپ تخلیه میشود و فضای تخلیه شده؛ با مواد مخصوص پر میشود.
چه زمانی بیمار نیاز به درمان ریشه دندان دارد؟
- وقتی آبسه در لثه اتفاق میفتد
- ورم لثه مجاور دندان پوسیده
- احساس درد هنگام جویدن غذا
- تغییر رنگ دندان
- حساس شدن دندان به سردی و گرمی
عصب کشی چقدر درد دارد ؟
فوبیای دندان پزشکی یکی از مواردی است که بسیاری از مردم با آن مواجه هستند. وقتی اسم درمان ریشه دندان یا عصب کشی را میشوند بسیار مضطرب میشوند و بسیاری از افراد وقتی میدانند که نیاز به عصب کشی دارند مراجعه خود را به دندان پزشک به تعویق میاندازند که این موضوع باعث بدتر شدن شرایط دندان پوسیده میشود.
اما این دسته افراد باید بدانند که بی حسی موضعی قبل از شروع درمان ریشه به شما کمک میکند که در طی فرایند عصب کشی دردی را احساس نکنید و اینکه اگر بعد از پایان عملیات عصب کشی دردی داشتید میتوانید آن را با یک مسکن برطرف کنید.
البته در نظر داشته باشید که درد بعد از اتمام کار عصب کشی برای همه اتفاق نمیفتد و فقط برخی افراد به آن دچار میشوند و تحمل درد و نوع بافت دهان برای این درد کشیدن در این درمان بسیار مطرح است. اما تا حدودی حساسیت لثه و دندانها بعد از ترمیم ریشه طبیعی است اما اگر مدت طولانی ادامه دار بود باید به پزشک مراجعه شود و احتمالاتی مبنی بر عفونت، عدم تخلیه کامل عصب و … مطرح است.
چرا ترمیم به موقع ریشه دندان اهمیت دارد؟
اگر عصب کشی به موقع انجام نشود، شدت پوسیدگی بیشتر شده و به دندانهای بغلی سرایت میکند و گسترش پیدا میکند. اگر باز هم اقدام به ترمیم ریشه نکنید؛ احتمال اینکه عفونت و پوسیدگی باعث از بین رفتن کامل دندانتان شود بیشتر میشود و ممکن است مجبور شوید که دندانتان را بکشید.
مراحل عصب کشی دندان
۱. بی حسی موضعی
بی حسی موضعی اولین اقدام برای عصب کشی است که مقداری از ماده بی حسی را با سرنگ مخصوص به نزدیکترین قسمت لثه دندان پوسیده تزریق میکنند و بعد از حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بی حسی حاصل میشود.
۲. برداشتن پالپ دندان
برای شروع ترمیم ریشه باید ابتدا سوراخی روی دندان (عاج دندان ) ایجاد شود تا به اتاقک دسترسی پیدا کنید. وقتی پالپ مرده و قسمتهای پوسیده برداشته میشوند، با توجه به بی حسی موضعی دردی احساس نمیشود.
۳. ضد عفونی کردن
وقتی موضع پوسیده برداشته میشود، متخصص ترمیم ریشه به کمک آنتی بیوتیک موضوعی، کانالی که باز شده را ضد عفونی میکند. این ماده مزه بدی دارد و موضع ریختن آن روی دندان مزه آن حس میشود.
۴. جا گذاری
بعد از ضد عفونی کردن کانال باز شده، ابزاری مخصوص و انعطاف پذیری را برای فرم دهی جهت پر کردن دندان استفاده میشود و در همین حین پاکسازی نهایی هم انجام میدهند تا هیچ آثاری از عفونت باقی نماند و دندان آماده پر کردن شود.
۵. پر کردن
با استفاده از خمیر سیلر و گوتاپرکا کانال ریشهی تخلیه شده را پر میکنیم.سیلر کمک میکند تا ماده پر کننده در جای خود بچسبد و مجدد عفونت نکند. با این کار کانال ریشه از آسیب احتمالی بزاق دهان حفظ میشود.
۶. روکش
بعد از عصب کشی ندان چون پالپ ندارد؛ بسیار حساس و شکننده است. برای حفظ استحکام دندان باید آن را روکش کرد. توصیه میشود قبل از روکش کردن دندان عصب کشی شده با آن چیزی نجوید چون احتمال شکستگی زیاد است.
عصب کشی دندان چقدر طول میکشد ؟
مدت زمانی که انجام عملیات ترمیم ریشه طول میکشد بستگی به تعداد کانالهایی دارد که در دندان پوسیده وجود دارد. برای مثال دندانهای جلو یا دندان نیش یک ریشه و یک کانال دارد پس مدت زمان کمتری طول میکشد اما دندانهای آسیاب عقب و آسیاب کوچک دارای ۲ الی ۳ ریشه هستند پس به طبع مدت زمان بیشتری برای درمان ریشه دندان نیاز است و همچنین هزینههای آن هم متفاوت خواهد بود. به طور کلی از ۳ دقیقه تا ۹۰ دقیقه مدت زمان درمان ریشه متغیر است.
کلام آخر
ممنون که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید. در این مقاله به درمان ریشه دندان و اینکه عصب کشی چقدر درد دارد اشاره کردیم. اگر این مطلب برایتان مفید بوده است؛ نظراتتان را برایمان بنویسید. اگر در این زمینه اطلاعات دارید با ما به اشتراک بگذارید. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده مقالات بیشتر از وبلاگ و تازههای پزشکی سایت ما بازدید کنید. برای اطلاعات بیشتر از سایت انجمن توسعه سلامت مهر پارسی دیدن کنید.