علت ریزش آب دهان در خواب چیست؟ آیا این اختلال درمانی دارد؟

علت ریزش آب دهان در خواب

علت ریزش آب دهان در خواب عمدتا با دهان باز خوابیدن است اما درمان ریزش آب دهان اگر علت بارزی داشته باشد؛ کمی سخت خواهد بود. قطعا ریزش آب دهان در خواب یک عارضه‌ی جدی و بیماری محسوب نمیشود ولی برای بسیاری از افراد ازار دهنده است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی علت ریزش آب دهان در خواب و درمان ریزش آب دهان در خواب با تیم تولید محتوای انجمن توسعه سلامت مهر پارسی همراه باشید.

ریزش آب دهان در خواب نشانه‎‌ی چیست ؟

قبل از بررسی علت ریزش آب دهان در خواب بهتر است با چیستی این عارضه آشنا شوید. مهمترین مسئله در ریزش آب دهان در خواب‌، افزایش ترشح بزاق است و در خواب مشکلات بلع غیرارادی باعث خارج شدن آب دهان در خواب می‌شود.

علت ریزش آب دهان در خواب

چه چیزی باعث ریزش آب دهان در خواب می‌شود؟

با دهان باز خوابیدن و ترشح بیش از حد بزاق و عدم توانایی بلغ در خواب خودش از موارد ابتدایی ریزش آب دهان در خواب است. ولی یکسری موارد وجود دارد که ریزش آب دهان را در خواب تشدید میکند که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

تغذیه و سبک زندگی

یکسری از مواد غذایی میتواند باعث افزایش بزاق شود. برای مثال مواد غذایی که اسید بالایی دارند و ترش هستند باعث افزایش ترشح بزاق میشوند. در نتیجه ریزش آب دهان در خواب تشدید میشود.

سن

کودکان از سن ۳ تا ۶ ماهگی به این عارضه دچار هستند و این موضوع طبیعی است ولی باید زیر سرشان طوری تنظیم شود که اب دهان خارج شود و در گلوشان نپرد و در خواب خفگی ایجاد نکند. سنی که کودک دندان درمیاورد هم سنی است که ریزش آب دهان در خواب تشدید میشود. علاوه بر این موارد افراد مسن به دلیل سختی در بلع و ضعیف شدن عضلات حلق و صورت ریزش اب دهان در خواب را دارند.

بیماری زمینه‌ای

برخی بیماری‌های زمینه‌ای مثل رفلاکس اسید معده در کودکان و بزرگسالان، عفونت لوزه و یا بزرگ شدن لوزه‌ها، سینوزیت، گلودرد‌های سرماخوردگی باعث تشدید ریزش آب دهان در خواب میشود.

علت ریزش آب دهان در خواب

علت ریزش آب دهان در خواب

۱. وضعیت خواب

تحقیقات و بررسی‌ها ثابت کرده وقتی افراد به شکم و یا پهلو خوابیده‌اند؛ ریزش آب دهان در خواب را بیشتر از کسانی که طاق باز میخوابند تجربه میکنند. در این حالت آب دهان در یک سمت جمع شده و میزان اضافه آن خارج میشود ولی وقتی به پشت خوابیده‎اید؛ نیروی جاذبه آب دهان را به سمت حلق هدایت میکند.

۲. بیماری زمینه‌ای

بیماری‌های زمینه‌غای مثل عفونت و بزرگ شدن لوزه‌ها، گلودرد‌، سینوزیت، سرماخوردگی و آنفولانزا که در تنفس بیشتر بروز میکنند باعث افزایش بیش از حد ترشح بزاق میشوند. از طرفی رفلاکس معده خود اجازه بلع و پایین رفتن بزاق را در خواب نمیدهد. علاوه بر این‌ها، بیماری‌های زمینه‌ای عصبی مثل سکته مغزی یا پارکینسون که بلع را دچار مشکل میکنند میتوانند علت ریزش آب دهان در خواب باشند.

۳. داروهای خاص

علت ریزش آب دهان در خواب میتواند ناشی از عوارض مصرف داروهای خاص باشد. یکسری آنتی بیوتیک‌ها، داروهای ضد افسردگی، داروهای درمان کننده سرطان و داروهای درمان کننده‌ی آلزایمر باعث افزایش ترشح بزاق و ریزش آب دهان در خواب میشوند.

۴. آپنه خواب

آپنه خواب یا توقف‌های کوتاه تنفسی اختلالی است که در افرادی که دچار اضافه وزن هستند بسیار شایع است. سالمندان نیز دچار آپنه خواب میشوند. درمان آپنه در دست متخصصان مغز و اعصاب است. این افراد معمولا برای تنفس بهتر با دهان باز میخوابند به همین دلیل ریزش آب دهان در خواب در این افراد شایع است.

۵. دندان قروچه

دندان قروچه هم یک اختلال عصبی است که در کودکان شایع است و عضلات فک منقبض میشود و دندان‌ها به هم می‌ساید. وقتی در شرایط استرس، بیش فعالی قرار میگیرند دندان قروچه صورت میگیرد و ریزش آب دهان، گوش درد، سردرد، خرابی دندان‌ها نیز بروز میکند.

۶. سردی معده

طبق نظر طب سنتی افرادی که طبع سردی دارند؛ بیشتر دچار ریزش آب دهان می‌شوند. مصرف مواد غذایی سرد باعث سردی معده و نفخ میشود. این موضوع باعث افزایش بزاق و سختی در بلع شده و ریزش آب دهان در شب اتفاق میفتد.

علت ریزش آب دهان در خواب

درمان ریزش آب دهان در خواب

۱. دارو درمانی

داروهایی در راستای کاهش تولید بزاق تجویز می‌شود. برای مثال اسکوپولامین یکی از آن‌هاست که به شکل برچسب پوستی است که تا ۷۲ ساعت ماندگاری دارد.

۲. جراحی

جراحی بیشتر برای افرادی است که بیماری‌های زمینه‌ای عصبی دارند و آسیب جدی به فک و دهانشان وارد شده به صورتی که ریزش آب دهان زندگیشان را مختل کرده است. در این نوع جراحی، جراح ناچارا غدد بزاقی را برمیدارد.

کلام آخر

ممنون که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید. در این مقاله به علت ریزش آب دهان در خواب و درمان ریزش آب دهان در خواب اشاره کردیم. اگر این مطلب برایتان مفید بوده است؛ نظراتتان را برایمان بنویسید. اگر در این زمینه اطلاعاتی دارید با ما به اشتراک بگذارید. برای کسب اطلاعات بیشتر از سایت انجمن توسعه سلامت مهر پارسی بازدید کنید. برای مشاهده مقالات و تازه‌های پزشکی از وبلاگ سایت ما بازدید کنید.

ارتباط با ما

آیا می خواهید ارتباط مستقیم با تیم ما داشته باشید؟

پیمایش به بالا