درمان خار پاشنه ‌، راحتی در حرکت!

درمان خار پاشنه ‌، راحتی در حرکت!

درمان خار پاشنه

درمان خار پاشنه و علائم خار پاشنه موضوعی است که بیشتر مردم به دنبال آن هستند‌. خار پاشنه یک نوع بیماری است که درآن توده ناشی از رسوب کلسیم بین پاشنه‌ها به وجود می‌آید‌. خارپاشنه بیشتر اوقات خود به خودی یا بر اثر یک بیماری بوجود می‌آید‌. پس باید هر چه زودتر برای درمان خار پاشنه اقدام کنیم‌. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه‌ی درمان خار پاشنه و علائم خار پاشنه‌، با تیم تولید محتوای انجمن توسعه سلامت مهر پارسی با ما همراه باشید‌.

خار پاشنه چیست؟

خار پاشنه یکی از معضلات بزرگی است که برای بیشتر افراد که زیاد روی پای خود می‌ایستد اتفاق می‌افتد و ممکن است با درد زیادی روبه‌رو شوند‌. عوامل زیادی وجود دارد که میتواند سبب ایجاد خار پاشنه شود و این نوع بیماری باعث ایجاد درد در پاشنه می‌شود‌. خار‌پاشنه یک توده استخوانی است که زیر پای فرد به وجود می‌آید‌. نام دیگر این بیماری استئوفیت است که مکن است شبیه قلاب یا قفسه باشد‌.

درمان خار پاشنه

خار‌پاشنه معمولا از زیر پاشنه‌های پا تا قوس پا رشد میکند و این منطقه از پا غلاف کف پایی نامیده می‌شود‌. در بیشتر اوقات خار‌پاشنه در عکس‌های رادیوگرافی دیده می‌شود ولی اگر این خار‌پاشنه در عکس رادیوگرافی دیده نشود پزشکان آن را سندرم خار‌پاشنه مینامند‌. ممکن است در بعضی اوقات وقتی در یک روز تعطیل از خواب بلند میشوید و پایتان را روی زمین میگذارید احساس درد در کف پایتان بکنید و نتوانید راه برید ممکن است این درد را در بقیه روز‌ها که مشغول کار سخت هستید کمتر حس کنید دلیل این درد میتواند متنوع باشد‌.

لازم به ذکر است اندازه این زائده استواخی تا ۲ سانتی متر است اما همیشه با چشم قابل مشاهده نیست‌. برای جلوگیری از درد و حتی جلوگیری از ایجاد خار‌پاشنه باید هر چه زودتر برای درمان خار پاشنه اقدام کنیم‌.

علائم خار پاشنه

علائم خارپاشنه میتواند متفاوت باشد و دلیل ایجاد خار‌پاشنه نیز میتواند متنوع باشد در ادامه به این دو موضوع میپردازیم‌.

علائم خار‌پاشنه بر طبق زیر است‌:

  • درد‌های پی‌در‌پی و مبهم در پاشنه پا در طول روز
  • ایجاد حرارت و گرمی در منطقه‌ی آسیب دیده
  • ایجاد نقطه دردناک و حساس در کف پاشنه پا در زمانی که با پای برهنه را میروید
  • ایجاد التهاب در جلوی پاشنه پا
  • درد‌های جدید مثل فرو کردن چاقو به پاشنه پا زمانی که صبح از خواب بلند میشوند
  • به وجود آمدن برآمدگی استخوانی در زیر پاشنه پاها

اگر این علائم را تا به امروز تجربه کرده‌اید بهتر است که به پزشک متخصص مراجعه کنید‌. پزشک برای تشخیص این بیماری از تصویر برداری استفاده میکند‌. همه افراد ممکن است خار‌پاشنه را تجربه نکنند و حتی برخی از افراد که به این بیماری مبتلاء هستند ممکن است علائمی نداشته باشند و در درصد کمی از افراد هستند که علائم زیادی را تجربه میکنند‌.

علت ایجاد خار پاشنه

خار‌پاشنه معمولا نتیجه کشیدگی بیش از اندازه رباط‌ها و عضله‌های کف پا است که این کشش پا پوشاننده استخوان پاشنه پا است‌. این نوع بیماری بیشتر در میان ورزشکاران شایع‌تر است‌. یکی از شایع‌ترین عوامل خطرساز برای ایجاد خار‌پاشنه فاسیا پلانتار است که این یک نوع التهاب پیوندی است که پا را پشتیبانی میکند‌. این بیماری معمولا به خاطر خستگی بافت‌های پا یا برخی از عوامل بیولوژیکی به وجود می‌آید‌. پس بهتر است اگر شما نیز به این بیماری مبتلا هستید برای درمان خار پاشنه زودتر اقدام کنید و علائم خار پاشنه را بشناسید‌.

عوامل و علت‌های خطر آفرین خار‌پاشنه

  1. دویدن و یا حتی راه رفتن سریع روی سطح سفت و سخت
  2. چاقی بیش از اندازه و داشتن اضافه وزن
  3. خریدن و استفاده از کفش‌هایی که اندازه پایتان نیست یا حتی مناسب راه رفتن نیست
  4. راه رفتن نا درست و غیر طبیعی که فشار زیادی به استخوان‌ها می‌آورد
  5. سر پا ایستادن بیشتر ساعات روز
  6. داشتن صافی کف پا یا زیاد بودن قوس پا
  7. افزایش سن که سبب کاهش انعطاف‌پذیری پا میشود
  8. انجام دادن فعالیت‌های جسمی سنگین پشت سر هم

خار پاشنه چگونه ایجاد میشود‌؟

خارپاشنه معمولا زمانی ایجاد میشود که رباط و عضله‌ها در طولانی مدت کشیده میشود و پاشنه پا را دچار آسیب میکند‌. پاره شدن غشای استخوان پا یکی از دلایلی است که کنجر به این مشکل میشود‌. علاوه بر همه‌ی اینها افزایش سن هم میتواند سبب ایجاد خار‌پاشنه شود‌.

  • استادن‌های طولانی مدت
  • پریدن و دویدن‌های پی در پی روی سطوح سفت
  • اضافه وزن و چاقی بیش از اندازه
  • دیابت نوع ۱ و ۲
  • فعالیت‌های شدید بدنی
  • پوشیدن کفش‌های غیر استاندارد

پیشگیری از خار پاشنه

یکی از مهمترین اصول پیشگیری از این بیماری پوشیدن کفش‌های مناسب و استاندارد و انجام فعالیت‌های بدنی است‌. کفش‌های استاندارد میتواند شوک ناشی از برخورد مداوم پاشنه را به زمین خنثی کند باید توجه داشته باشد که قبل از انجام فعالیت‌های سنگین حتما باید بدنتان را گرم کنید و انجام تمرینات کششی در طول روز ضروری است‌. شما باید برای جلوگیری از خار پاشنه از پوشیدن کفش‌های کاملا تخت و بدون قس و حنی پاشنه بسیار بلند خودداری کنید‌.

درمان خار پاشنه

راه‌های درمان خار پاشنه متنوع است که در ادامه به آنها میپردازیم

۱. استراحت

برای درمان خارپاشنه باید از ایجاد فشار بر روی پا بخصوص در مراحل اولیه بروز خار پاشنه تا جای ممکن خودداری کنیم و یکی از اصلی‌ترین مواردی که میتواند سبب درمان خار پاشنه شود استراحت است‌.

۲. استفاده از آتل در شب

یکی از مهمترین و بهترین راه‌های درمان خار پاشنه استفاده از آتل در شب است این آتل توسط نوار‌هایی به پا متصل میشود و مچ پا را ثابت نگه میداردو این اطمینان را حاصل میکند که کف پا در هنگام شب کشش پیدا نمیکند

۳. کفش مخصوص

یکی دیگر از راه‌های درمان خار پاشنه استفاده از کفش طبی و مناسب است که این کفش باید نرم باشد و جای کافی برای انگشتان پا داشته باشد تا بتواند از پا محافظت کند

۴. مصرف مسکن

مصرف مسکن میتواند باعث کاهش درد در ناحیه خار پاشنه باشد اما مصرف آن در همه موارد توصیه نمیشود و ما فقط باید برای کاهش درد از مسکن استفاده کنیم‌.

۵. چسب خار پاشنه

ما برای کاهش درد و درمان خار پاشنه بهتر است از چسب خار پاشنه استفاده کنیم و این روش میتواند فشار‌های ناشی از انجام فعالیت‌ها و ورزش را کم کند

درمان خار پاشنه

کلام آخر

ممنون که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید‌. در این مقاله به درمان خار پاشنه و علائم خارپاشنه پرداختیم‌. اگر در این زمینه اطلاعاتی دارید برای ما به اشتراک بگذارید‌. اگر در این زمینه تجربه دارید برای ما بنویسید‌. پیشنهاد میکنم از بخش تجهیزات پزشکی و کنترل دیابت سایت ما بازدید نمایید و سایر تولید محتواها را از بخش مقالات و تازه‌های پزشکی پیگیری نمایید‌.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز ایجاد می شود.

یازده + 7 =

بالا