درمان جویدن ناخن در کودکان به همراه بررسی علت

درمان جویدن ناخن در کودکان

درمان جویدن ناخن در کودکان و علت جوییدن ناخن در کودکان موضوعی است که بیشتر مردم امروزه به دنبال آن هستند‌.دلیل ناخن جوییدن در دوران کودکان میتواند مختلف باشد برای مثال ما میتوانیم برای ترک ناخن جوییدن در کودکان میتوانید آنها را تشویق کنید و مرتب ناخن آنها را کوتاه کنید‌. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه‌ی درمان جویدن ناخن در کودکان و علت جویدن ناخن در کودکان‌، با تیم تولید محتوای انجن توسعه سلامت مهر پارسی همراه باشید‌.

درمان جویدن ناخن در کودکان

ناخن جویدن در کودکان یعنی چه؟ آیا نشانه‌ی بیماری ذهنی – روانی است؟

جویدن ناخن میتواند یک رفتار نسبتا خطرناک و موقتی باشد‌. این عادت در مرحله اول میتواند یک نگرانی در مورد زیبایی باشد‌. اما به مرور زمان میتواند یک مشکل جدی و طولانی مدت به وجود آورد‌.

اسم دیگر ناخن اونیکوفاژی است که در واقع یک عارضه آسیب شناختی مربوط دهان و تمیزی و آراستگی است‌، این حالت معمولا با گاز گزفتن و کندن ناخن‌ها به وجود می‌آید‌ و اگر ادامه دار باسد غیر قابل کنترل می‌شود‌. لازم به ذکر است که این کار برای بافت ناخن‌ها بسیار خطرناک است‌.

مثل رفتارهای تکراری بدن جویدن ناخن نیز یکی از اختلالات وسواسی در انسان‌ها است بنابراین برای درمان جویدن ناخن در کودکان باید هرچه سریع‌تر اقدام کنیم تا آنها دچار وسواس فکری نشوید‌. جویدن ناخن علائم بسیار زیاد و گسترده‌ای دارد که در بیشتر مواقع منجر به آسیب رساندن به ناخن‌ها می‌شود‌.اگر جویدن ناخن را کنترل نکنیم میتوانیم عوارضی را در کودکان ببینیم که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

  • اگر جویدن ناخن در کودکان کنترل نشود باعث بهم خوردن روابط اجتماعی شود‌.
  • احساس خجالت به دلیل ظاهر بد ناخن‌ها در فرد ایجاد شود‌.
  • آسیب به بافت ناخن‌ها
  • احساس لذت یا تسکین بعد از گاز گرفتن
  • آسیب‌های دهانی و عفونت‌های دهانی و همچنین آبسه‌.

ما برای درمان جویدن ناخن در کودکان باید زودتر اقدام کنیم و علت جویدن ناخن در کودکان را دریابیم و از آن جلوگیری کنیم‌. جویدن ناخن در کودکان معمولا هیچ مشکل جدی برای کودک و سلامتی او به وجود نمی‌آورد و این نشانه‌ هیچ مشکل روانی ندارد بلکه این مورد فقط یک علت یا عادت عصبی است که باید از آن جلوگیری شود‌.

علت جویدن ناخن در کودکان چیست‌؟

درمان جویدن ناخن در کودکان و علت ناخن جویدن در کودکان بسیار متنوع و زیاد است‌. این عادت عصبی از کودکی در انسان‌ها پدیدار میشود . علت ناخن جویدن در کودکان بر طبق زیر است‌:

۱. ژنتیک

تحقیقات نشان داده که علت ناخن جویدن در کودکان میتواند ژنتیکی باشد مثلا اگر شما در خانواده خود سابقه ناخن جویدن داشته باشید کودک شما هم نسبت به این مشکل مستعد‌تر می‌شود‌. این عادت هم دقیقا میتواند مثل سایر عادت‌ها به ارث برسد

۲. اضطراب

ممکن است تا کنون بسیار مشاهده کرده باشید که کودکان نوپا ناخن خود را میجوند‌. شما باید به این نکته توجه کنید که تا کنون کودک شما در وضعیتی که ممکن است در آن استرس بگیرد قرار گرفته است یا خیر‌؟ ناخن جویدن در کودکان ممکن است راهی برای کاهش تنش در آن‌ها است‌. ممکن است فرزندتان را تازه از پوشاک گرفته باشید و فرزندتان بخاطر استرس دستشویی رفتن شروع به ناخن جویدن خودش کند‌.

۳. جلب توجه کردن

‌کودکانی که تازه شروع به راه رفتن میکنند ممکن است برای جلب توجه این رفتار را کنند و میخواهند که اطرافیانشان نسبت به این رفتار واکنش نشان دهند شاید کودکان به دلیل کم توجهی این کار را انجام دهند‌. پس یکی از علت ناخن جویدن در کودکان همین جلب توجه است‌.

۴.اذیت بودن

مهم ترین علت ناخن جویدن در کودکان ممکن است به این دلیل باشد که ناخن‌های آنها را خوب کوتاه نکرده باشید و آنها برای خلاص شدن از آنها ناخن‌هایشان را میجوند‌. اما علاوه بر اینها بیشتر متخصصان ناخن جویدن را یک عادت در کودکان میدانند‌.

۵.لجبازی

یکی دیگر از علت ناخن جویدن در کودکان لجبازی است‌. اگر شما یک کودک لجباز داشته باشید و به او بگویید که کاری را نکنید اون برای انجام آن کار عمل زشت خودشان را بیشتر و بدتر از قبل انجام می‌دهند‌. تحقیقات نشان داده است که مهم‌ترین علت ناخن جویدن در کودکان همین لجبازی است برای جلوگیری از این عادت باید نحوه برخورد با کودکان لجباز را مطالعه کنید‌.

۶. تقلید

کودکان وقتی در کنار همسالان خود هستند امکان دارد که رفتار آنها را تقلید کنند و سعی کنند تا مثل آنها رفتار کنند به معنی این است که یک کودک میتواند الگوی یک کودک دیگر باشد برای مثال کودکان همه رفتار‌ها را چه رفتار‌های مثبت چه رفتار‌های منفی از دیگر کودکان تقلید میکند‌.

عوارض ناخن جویدن در کودکان

جویدن ناخن در کودکان میتواند زمینه‌ساز بیماری‌های مختلف گوارشی و عفونتی باشد و حتی میتواند باعث تبخال شود‌. از عوارض دیگر ناخن جویدن در کودکان به وجود آمدن ناراحتی‌های پوستی و مشکلات دندان و لثه است‌. برخی کودکان بخاطر خجالت از ناخن‌های زیبایی که ندارد آنها را مییجوند عوارض جویدن ناخن به شرح زیر است‌:

  • ظاهر نامناسب ناخن‌هاست که کودکان با جویدن ناخن به ظاهر آنها آسیب میرسانند‌.
  • این بیماری میتواند در کیفیت زندگی کودکان تأثیر بگذارد چه زندگی فردی و چه زندگی اجتماعی
  • بلعیدن ناخن یکی دیگر از عوارض ناخن جویدن است است که باعث درد معده و یا خوریزی معده می‌شود‌.
  • جویدن ناخن میتواند سبب ایجاد مشکل در سیستم گوارشی افراد شود‌.
  • کودکان ممکن است که ناخن‌هایشان را انقدر عمیق بجوند باعث خونریزی شود و یا حتی منجر به عفونت شود‌.
  • برای اینکه کودکانتان جویدن ناخنشان را ترک کنند باید آنها را درک کنیم‌.
  • اگر جویدن ناخن در کودکان کنترل نشود باعث بهم خوردن روابط اجتماعی شود‌.
  • آسیب به بافت ناخن‌ها
  • آسیب‌های دهانی و عفونت‌های دهانی و همچنین آبسه‌.

روش‌های درمان جویدن ناخن در کودکان

۱. مرتب و کوتاه کردن ناخن‌ها

کوتاه کردن و مرتب کردن ناخن‌های کودکانتان میتواند کثیفی و باکتری زیر ناخن آنها را کاهش دهد‌. باکتری‌ها میتواند به پوست اطراف ناخن‌ها وارد شود و سبب ایجاد عفونت شود‌.

۲. زیبا کردن ناخن‌ها

شما میتوانید برای سرگرم کردن کودکانتان به ناخن‌های آنها لاک بزنید و به آنها بگویید که لاک ناخن‌های شما را زیبا کرده و نباید آنها را بجوید‌.

۳. استفاده از دارو

شما میتوانید برای درمان ناخن جویدن در کودکان به پزشک مراجعه کنید یا برای آنها لاک‌های مخصوص تهیه کنند برای مثال لاک‌های فلفلی تهیه کنند تا وقتی کودک میخواست ناخنش را بجود با مزه آن از کار خود دست بکشد البته باید به این نکته که کودکانتان وقتی از این لاک استفاده کنند نباید دست به چشمشان بزنند زیرا ممکن است آسیب ببیند‌.

۴. تشویق کودک به عدم جویدن ناخن

شما میتوانید برای درمان جویدن ناخن در کودکان از پاداش دادن به آنها استفاده کنید شما میتوانید برای تشویق او برچسب‌هایی تهیه کنید و علامت گذاری کنید تا ناخن‌هایشان را نجون و هرموقع همه برچسب‌ها را جمع کردن به آنها یک جایزه بدهید‌.

درمان جویدن ناخن در کودکان

درمان جویدن ناخن در کودکان با طب سنتی

درمان جویدن ناخن در کودکان با طب سنتی اگر ریشه عصبی داشته باشد میتواند با دم‌نوش بهار نارنج و بیدمشک آن را درمان کرد‌. البته باید به این نکته توجه کنید که برای دادن دمنوش به کودکان از گلاب استفاده کنیم و روزی ۱ الی ۲ بار به مقدار کم به آنها داده شود‌.

کلام آخر

ممنون که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید‌. در این مطلب به درمان جویدن ناخن در کودکان و علت ناخن جویدن در کودکان اشاره کردیم‌. اگر در این زمینه اطلاعاتی دارید با ما به اشتراک بگذارید‌. اگر این مطلب برایتان مفید بوده است نظراتتان را برای ما بنویسید‌. اگر در این رابطه تجربه‌ای دارید تجربتان را با ما به اشتراک بگذارید‌. پیشنهاد میکنم از بخش تجهیزات پزشکی و کنترل دیابت سایت ما بازدید نمایید و سایر تولید محتواها را از بخش مقالات و تازه‌های پزشکی پیگیری نمایید‌.

ارتباط با ما

آیا می خواهید ارتباط مستقیم با تیم ما داشته باشید؟

پیمایش به بالا