۷ راه موثر درمان حساسیت فصلی در منزل

۷ راه موثر درمان حساسیت فصلی در منزل

درمان حساسیت فصلی در منزل

حساسیت فصلی یکی از رایج‌ترین مشکلات افراد بخصوص در فصول بهار و پاییز بشمار می‌آید. به همین دلیل بسیاری به دنبال درمان حساسیت فصلی در منزل می‌گردند تا بتوانند بدون استفاده از داروهای شیمیایی علائم را تا حد ممکن کاهش دهند. به همین خاطر در این محتوا به بررسی روش های موثر در درمان آلرژی فصلی به صورت خانگی و یا با استفاده از داروهای گیاهی خواهیم پرداخت.

دلایل بروز آلرژی فصلی چیست؟

آلرژی فصلی یکی از مسائلی است که به سن و سال خاصی محدود نمی شود. بسیاری از افراد مبتلا به آلرژی هستند و به آلودگی، گرده گیاهان و یا گرد و خاک واکنش نشان می‌دهند. علائم آلرژی می‌تواند در فصول بهار، تابستان و یا پاییز بیشتر دیده شود. و این زمانی است که معمولا میزان آلودگی و گرده‌های آلرژی زا در هوا افزایش پیدا می‌کند.

علائم حساسیت فصلی چیست؟

اولین قدم قبل از اقدام به درمان، تشخیص حساسیت فصلی است از آنجایی که علائم سرما خوردگی و حساسیت گاها می‌تواند مشابه یکدیگر باشد؛ بنابراین لازم است که با بررسی دقیق اطمینان پیدا کنید. بنابراین توصیه می‌شود در صورتی که شک یا علائم شدید و آزار دهنده ای دارید حتما به پزشک مراجعه کنید.

  • کمبود انرژی
  • تحریک و خارش پوست
  • آبریزش یا گرفتگی بینی
  • عطسه یا سرفه
  • جاری شدن اشک از چشم ها یا تورم پلک خارچ چشم، گلو و بینی
درمان حساسیت فصلی در منزل

راهکارهای درمان حساسیت فصلی در منزل

اگر شما هم علائم بالا دارید می‌توانید احتمال بدهید که به آلرژی فصلی مبتلا شده‌اید. برخی افراد به صورت دوره‌ای سابقه این نوع از حساسیت را دارند. در این بین ممکن است که شما به جای استفاده از داروهای شیمیایی ترجیح بدهید از روش های درمان گیاهی یا خانگی استفاده کنید. به همین خاطر در این بخش به چندین راهکار ساده و موثر برای درمان آلرژی فصلی به صورت خانگی اشاره خواهیم کرد.

۱. هوای خانه را تصفیه کنید:

در صورتی که در مناطقی با آلودگی هوا، گرد و خاک  یا در مجاورت با گرده‌ها ساکن هستید می‌توانید با بستن در و پنجره‌ها مانع ورود مواد آلرژی زا به فضای خانه شوید. در ادامه بهتر است از سیستم‌های تهویه مطبوع نیز برای تصفیه هوا استفاده کنید.

۲. از ماسک استفاده کنید:

اگر حساس می‌کنید قرار است برای مدتی در مجاورت با گرده ها یا مواد آلرژی‌زا قرار بگیرید برای پیشگیری و درمان آلرژی فصلی می‌توانید از ماسک استفاده کنید. استفاده از ماسک در زمان فعالیت در فضای باز،  جارو برقی کشیدن و یا گردگیری می‌تواند به شما کمک کند تا کمتر در معرض آلرژن‌ها قرار بگیرید. ماسک ها میتوانند تا ۸۰% از ورود گرده‌ها به مجاری تنفسی جلوگیری کنند.

۳. دوش بگیرید:

گرفتن یک دوش آب گرم می‌تواند تاصیر بسیار زیادی در کاهش علائم آلرژی داشته باشد و حال شما را بهتر کند. عوض کردن لباس‌ها شستن مو و بدن می‌تواند از حمل و پخش شدن بیشتر مواد آلرژی‌زا جلوگیری کند.

۴. بینی را شستشو دهید:

شستشوی بینی می‌تواند با تمیز کردن مخاط و از بین بردن آلرژن‌ها از محیط بینی می‌تواند تاثیر بسیاری در کاهش ترشحات داشته باشد. بنابراین شما می‌توانید با تهیه کیت‌های شستشو یا اسپری بینی اقدام به پاکسازی و شستشوی آن کنید.

شستشوی بینی با آب نمک نیز میتواند برای تمیز کردن بینی موثر باشد بنابراین شما می‌توانید خودتان به صورت خانگی و یا آماده از سرم‌های شستشو استفاده کنید.

۵. مایعات بیشتری مصرف کنید:

مایعات نقش بسیاری در بهبود وضعیت آلرژیک و درمان حساسیت فصلی در منزل دارد. به همین دلیل ساده و مهم ترین کاری که در این زمین می‌توانید انجام دهید نوشیدم مایعات بخصوص آب ولرم یا دمنوش‌ها است. نوشیدن آب کافی بخصوص در زمان مصرف داروهایی از جمله آنتی هیستامین اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند.

درمان آلرژی فصلی

۶. بخور گرم یا سرد را امتحان کنید:

بیشتر اوقات بخور سرد یا گرم می‌تواند به از بین بردن گرفتگی بینی و تنفس راحت تر کمک کند. بنابراین شما می‌توانید سر خود را روی یه کاسه آب گرم قرار بدهید و یک حوله روی سر خودتان بکشید. البته حمام آب گرم هم می‌تواند تا حدودی همین تاثیر را در درمان حساسیت فصلی در منزل داشته باشد.

۷. از ویتامین‌ها استفاده کنید:

داشتن یک رژیم غذایی سالم نیز می‌تواند در تقویت سستم ایمنی و درمان آلرژی فصلی موثر باشد. به همین خاطر معمولا پزشکان استفاده از ویتامین‌هایی همچون ویتامین D ، C و A را توصیه می‌کنند. البته استفاده از گاهان یا نوشیدنی‌هایی با این ویتامین‌ها نیز می‌تواند موثر باشد. گیاه گزنه خود به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی در بدن ظاهر میشود. همچنین اسیدهای چرب امگا۳ نیز همچون روغن ماهی، در این مواقع موثر است.

آیا راهکارهای مربوط به درمان حساسیت فصلی در منزل می‌تواند موثر باشد؟

آلرژی‌های فصلی عموما از مشکلات رایج محسوب می‌شود و هر ساله افراد زیادی را درگیر می‌کند. بروز علائم شدید در افراد میتواند حتی کار و زندگی آنها را نیز تحت الشعاع قرار بدهد. در این محتوا سعی کردیم تا با ارائه برخی از راهکارهای موثر و کاربردی به افراد کمک کنیم تا علائم بیماری را کاهش دهند.

بسیاری از افراد نیز تمایل دارند به جای استفاده ازداروهای شیمیایی به سیستم بدنی و درمان های خانگی یا طب سنتی روی بیاورند. اما در صورتی که حساسیت فصلی برای شما بسیار آزار دهنده است می‌توانید با مراجعه به پزشک و دریافت دارو یا آمپول با سرعت بیشتری بهبود پیدا کنید.

تفاوت بین آلرژی و سرما خوردگی چیست؟

به طور کی سرماخوردگی و آلرژی می‌توانند علائم نسبتا یکسانی داشته باشند و تشابه این دو مسئله می‌تواند افراد را سردرگم کند. آبریزش بینی یکی از نشانه هایی است که بین سرماخوردگی و حساسیت  یکسان است. با این تفاوت که احتقان در سرماخوردگی به مرور بهبود پیدا می‌کند اما احتقاق بر اثر حساسیت فصلی ممکن از در معرض هر نوع آلودگی شروع شود تا مدتی تداوم داشته باشد.

همچنین دوره بیماری سرماخوردگی معمولا تا چندین روز ادامه پیدا می‌کند اما دوره آلرژی فصلی عموما در طی دو تا سه روز برطرف می‌شود. یکی از نکات بسیار مهم در این بین عدم تاثیرگذاری داروهای سرماخوردی برای آلرژی استو بنابراین اگر در تشخیص این مسئله اشتباه کنید برخی از داروهای سرما خوردگی تاثیر چندانی در روند بهبودی حساسیت شما نخواهند داشت.

تفاوت بین آلرژی و کویید 19 چیست؟
تفاوت بین علائم آلرژی فصلی و کویید ۱۹

در این جدول به علائم آلرژی و کویید ۱۹ اشاره کردیم تا با بررسی هر یک از نشانه‌ها بتوانید تشخیص بهتری از وضعیت بدنی خود داشته باشید.

چه زمانی باید برای درمان آلرژی فصلی به دکتر مراجعه کنیم؟

به طور کلی بکارگیری روش‌های درمان حساسیت فصلی در منزل می‌‌تواند تا حدود زیادی موثر باشد. و شما حتی بعد از گذشت چند روز و بدون مراجعه به پزشک می‌توانید بهبود پیدا کنید. اما برخی اوقات تحمل علائم بسیار دشوار می‌شود.

پیشنهاد می‌کنیم اگر تمایل به استفاده از داروهای ضد حساسیت را دارید این کار را با تجویز و نسخه پزشک انجام دهید تا در دچار مشکلاتی همچون تداخل دارویی نشوید. زیرا قرص و داروها میتوانند تاثیر بیشتر و سریع تری در کنترل حساسیت داشته باشند. نکته مهم آن است که از مصرف خودسرانه چندین دارو با یکدیگر و بدون تایید پزشک بپرهیزید تا دچار مسمومیت دارویی نشوید.

در صورت مشاهده هر نوع از علائم شدید در بدن از جمله تنگی نفس بهتر است به پزشک مراجعه کنید. همچنین در صورتی که دارای بیماری های زمینه‌ای مثل دیابت، فشارخون، مشکلات قلبی و یا باردار و شیرده هستید بهتر است قبل از مصرف هر دارو یا استفاده از هر درمانی با پزشک مشورت کنید.

کلام آخر

امروزه ممکن است روش ها و مواد غذایی بسیاری تحت عنوان درمان حساسیت فصلی در منزل به افراد پیشنهاد شود. در این محتوا سعی کردیم تا بر اساس مطالب روز دنیا و توصیه پزشکان موثرترین روش ها را مورد بررسی قرار دهیم. به طور کلی بهترین راه برای درمان آلرژی فصلی را می‌توان شناخت عامل حساسیت زا و محفوظ ماندن از آن دانست. افرادی که هر ساله به صورت دوره‌ای این مسئله را تجربه می‌کنند، به مرور میتوانند حساسیت را به بهترین شکل مدیریت نمایند.

امیدواریم از این محتوا استفاده برده باشید. لطفا نظرات و تجربیات خودتان را درباره درمان حساسیت فصلی در منزل با ما به اشتراک بگذارید. پیشنهاد میکنم از بخش تجهیزات پزشکی و کنترل دیابت سایت ما بازدید نمایید و سایر محتواها را از بخش مقالات و تازه‌های پزشکی پیگیری نمایید.

لیست منابع:

https://www.cigna.com/knowledge-center/natural-remedies-for-seasonal-allergies

https://www.webmd.com/allergies/ss/slideshow-natural-relief

https://health.clevelandclinic.org/natural-remedies-for-seasonal-allergies/

سحر فرزانه نژاد

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز ایجاد می شود.

3 × سه =

بالا