علت عرق کف دست در آقایان و خانم‌ها چیست؟

علت عرق کف دست

علت عرق کف دست سوالی است که بسیاری از آدمها میپرسند. در نظر بگیرید که تعرق در هر قسمت از بدن باید جدی گرفته شود و به هیچ عنوان نباید بی‌اهمیتی کرد. عرق کف دست میتواند چندین علت داشته باشد که تیم تولید محتوای انجمن توسعه سلامت مهر پارسی به آن خواهد پرداخت. پس با این مطلب همراه شوید.

علت عرق کف دست چیست؟

عرق بیش از حد در هر موضع از بدن میتواند به دلیل فعالیت بیش از حد غدد تعریقی در آن نقطه باشد. این مورد در کف دست میتواند نشانه‌ی بروز یکسری بیماریها باشد و منجر به اختلالات در فعالیت روزمره شود. گاهی علت عرق کف دست میتواند ارثی و ژنتیکی باشد که با عنوان « هیبروهیدوز کف دست » شناخته می‌شود.

اضطراب، وجود عفونت‌های قدیمی در بدن، مصرف دخانیات و مواد مخدر، بیماری‌های قلبی، پرکاری تیروئید، بیماریهای ریوی، اختلال در غده هیپوفیز، یائسگی، سل، سکته، مشکل در غدد فوق کلیوی و…. از دلایل عمده‌ی عرق کف دست هستند.

بهتر است بدانید که تعریق در کف دست هم در بانوان و هم در آقایان به یک نسبت رایج است ولی بانوان بیشتر به آن دقت میکنند و به دنبال درمان آن هستند.

پزشک شما چگونه تعریق کف دستتان را تشخیص میدهد؟

هنگامی که شما با علائم تعریق کف دست به پزشک معالج مراجعه میکنید؛ پزشک از شما سوالاتی درباره‌‎ی تب، کاهش وزن، کاهش اشتها و … میپرسد و یکسری آزمایشاتی برای شما تجویز میکند که به شرح زیر است:

تست نشاسته-ید

در این تست، آزمایشگاه محترم ابتدا روی کف دست محلول ید می‌ریزد و منتظر میماند تا خشک شود و سپس نشاسته بر کف دست میپاشد. در نواحی که تعریق زیاد باشد مخلوط ید و نشاسته به رنگ آبی تیره دیده می‌شود.

آزمایش کاغذ

در این تست از نوعی خاص از کاغذ استفاده می‌شود تا تعریق کف دست را جذب کند. بعد از آن کاغذ را وزن میکنند تا مقدار جذب آب را بررسی کنند. شرح این آزمایش این‌گونه است:

اگر تعریق کف دست بیش از ۶ ماه بی هیچ علائم زمینه‌ای طول بکشد، به معنای هیپروهیدوز اولیه یا همان ارثی – ژنتیکی است. این مورد علائمی چون : تعریق کف دست طولانی مدت، سن زیر ۲۵ سال، کف دست در خواب عرق نمیکند، کف دست پیوسته سرد و خیس است و گاها تورم انگشتان نیز مشاهده میشود.

درمان عرق کف دست

بعد از دریافتن علت عرق کف دست باید به درمان عرف کف دست بپردازید. این عارضه باعث ایجاد بیماری‌های بدخیم نمی‌‍شود ولی بر کیفیت زندگی اثرگذار است. به همین دلیل درمان عرق کف دست طبق طلاحدید پزشک مهم است.

انتخاب روش‌های درمان میتواند با توجه به نظر پزشکان متفاوت باشد که در ادامه به چند روش رایج اشاره خواهیم کرد.

یکی از روش‌های رایج استفاده از اسپری‌های ضد تعریق است که به مسدود کردن غدد عرق کمک میکند و همچنین طبق نظر پزشک میتوان از داروهای کولینرژیک استفاده کرد که میتوانند انتقال‌دهنده‌های عصبی مسئول تولید عرق را مهار کنند. برخی پزشکان به بیمار تزریق زیرپوستی سم بوتولینوم یا همان بوتاکس را پیشنهاد میکنند که باز هم این روش باعق مهار انتقال دهنده عصبی تعریق می‌شود.

علت عرق کف دست

روش درمانی یونتوفورزیس نیز یکی از درمان‌های موثر است که در آن آب و جریان الکتریکی را برای عبور یک ماده یونیزه شده از پوست استفاده میشود تا از تعریق جلوگیری شود.

درمان عرق کف دست بصورت خانگی

۱. اسپری ضد تعریق

استفاده از اسپری‌های ضد تعریقی که در سایر نواحی بدن مورد استفاده هستند برای کف نیز مناسب‌اند. از این اسپری در زمان شب استفاده کنید تا دستانتان جذب بیشتری را داشته باشند. ترکیبات موجود در اسپری‌ها باعث متوقف کردن پیام‎های عصبی مرتبط با تعریق می‌شود.

۲. سرکه سیب

اگر از سرکه سیب ارگانیک استفاده کنید؛ میتوانید با خواص آن شگفت‌زده شوید. سرکه سیب خاصیت متعادل کردن ph بدن را دارد. طریقه استفاده از سرکه سیب برای درمان عرف کف دست این گونه است که شما بایدکف دستتان را با سرکه سیب پاک کنید و بگزارید یک شب روی کف دستتان بماند. علاوه بر این روش میتوانید روزی ۲ قاشق غذا خئری سرکه سیب را با عسل میل کنید.

۳. جوش شیرین

بیشتر افراد جوش شیرین را به عنوان تمیز کننده دندان میدانند ولی خاصیت ضد تعریقی و دئودورانتی نیز در این ماده وجود دارد. جوش شیرین ماده‌ای قلیایی است و عرق کف دست ماده‌ای اسیدی است پس میتوانند به راحتی یک دیگر را خنثی کنند. بهترین روش بهره‌گیری از خواص ضد تعریقی این است که جوش شیرین را با آب مخلوط کنید تا حالت خمیری ایجاد شود و پنج دقیقه کف دستتان بمالید و سپس دستانتان را بشوئید.

۴. مریم گلی

مریم گلی آرام بخش است که از آن به صورت دمنوش استفاده می‌شود. اما دقت کنید برگ مریم گلی میتواند تداخلات دارویی ایجاد کند پس حتما قبل از مصرف با پزشکتان هماهنگ کنید. اگر تمایلی به مصرف مریم گلی بصورت خوراکی ندارید بهتر است این گیاه را بصورت خشک شده در یک پارچه بپیچید و در جیبتان حمل کنید و گاهی دستتان را دورش بپیچید تا از تعریق جلوگیری کنید.

علت عرق کف دست

چه عواملی باعث افزایش تعریق کف دست می‌شود؟

استرس، غذاهای تند و گرمی‌جات، مواد افزودنی موجود در خوراکی‌ها، کافئین موجود در قهوه و شکلات و چای، الکل و دخانیات و ادویه‌های تند با طبع گرم و … میتواند باعث تجریک و افزایش تعریق کف دست شود.

آیا تعریق کف دست خطرناک است؟

اگر تعریف کف دست شما به بیش از ۶ ماه طول کشیدو با درمان عرق کف دست خانگی کمتر نشد و همراه با علائم زیر بود باید به پزشک مراجعه کنید:

  • تعریق هر دو کف دست
  • داشتن سوابق خانوادگی
  • در حدی که کیفیت و فعالیت روزانه شما را تحت تاثیر قرار دهد.
  • بعد از ۲۵ سالگی ادامه داشته باشد

کلام آخر

ممنون که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید. در این مقاله به علت عرق کف دست و روش‌های درمان عرق کف دست پرداختیم. اگر این مطلب برایتان مفید بوده است نظراتتان را برایمان بنویسید. اگر در این زمینه تجربه‌ای دارید با ما به اشتراک بگذارید. پیشنهاد میکنم از بخش تجهیزات پزشکی و کنترل دیابت سایت ما بازدید نمایید و سایر محتواها را از بخش مقالات و تازه‌های پزشکی پیگیری نمایید.

ارتباط با ما

آیا می خواهید ارتباط مستقیم با تیم ما داشته باشید؟

پیمایش به بالا