درمان استرس با یوگا یکی از روشهای ساده برای مبارزه با اضطراب و افسردگی است. ورزش یوگا برای لاغری نیز بسیار کاربرد دارد و در دسته ورزشهای استقامتی و مقاومتی نیست و روند آرامی دارد که با سرعت کم، فعالیت در این ورزش زیاد میشود.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینهی درمان استرس با یوگا و ورزش یوگا برای لاغری با تیم تولید محتوای انجمن توسعه سلامت مهر پارسی همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید ...
ورزش یوگا چیست؟
ورزش یوگا ورزشی است که ترکیبی از تمرینات بدنی، کنترل رژیم غذایی، کنترل تنفس و تفکر مثبت است که هدف اصلی از انجام این تمرینات هماهنگی در بدن، محیط و ذهن است. ما در ادامه این مقاله به راههای درمان استرس با یوگا و ورزش یوگا برای لاغری میپردازیم.
تاریخچه این ورزش یه هفت هزار سال پیش باز میگردد که حالا بسیار در جهان فراگیر شده است. این ورزش در حقیقت یک آیین معنوی به حساب میآید. در این ورزش تمرینات جسمی، تمرکزی، تنفسی و رها سازی تمرین میشود تا افراد بتوانند به آرامش دست پیدا کنند . خوب است بدانید که به ورزش مدیتیشن هم مرتبط است یعنی اینکه هرچقدر فرد در یوگا شرایط بهتری داشته باشد در مدیتیشن نیز موفق تر خواهد بود.
تاریخچه ورزش یوگا
یوگا ورزشی باستانی است که تاریخچه آن به حدود ۵ هزار سال پیش برمیگردد که آغاز تمدن انسانها بود. مردم در آن دوره معتقد بودند که اصالت و ریشه یوگا به قسمتهای شمالی هند باز میگردد و از مکتبهای هند باستان نشأت گرفته است و پس از آن در دیگر مکتبهای شرقی گسترش پیدا کرده است. برخی معتقدند که یوگا از مکتب شامانیسم است، هدف اولیه شامانیسمها شفا دادن مردم و سوق دادن آنها به مذهب بود. اولین شواهد یوگا از شکلهای حک شده بر روی سنگ نوشتههای تاریخی ساراواتی شناخته شده است که در حدود ۳ هزار سال قبل از میلاد مسیح است. با گذشت زمان یوگا ابتدا در هند و سپس در دیگر مکاتب شرقی گسترش یافت.
لوازم ضروری ورزش یوگا
اولین چیزی که در این باره باید بدانیم این است که برای نتیجه گرفتن لازم نیست هزینه زیاد داشته باشید و وسایل متنوع بخرید. بسیاری از ورزشکاران ممکن است بدون نیاز به وسایل ورزش کنند. پس استفاده از وسایل ضرورتی ندارد. با این وجود وسایل ورزشی میتواند ایمنی ورزش را افزایش دهد و به تازه کارها در این ورزش کمک کند که تمرین بهتری داشته باشند و همچنین به بدن خود آسیب نرسانند.
وسایل ضروری برای ورزش یوگا:
- زیرانداز یوگا
- قمقمه
- لباسهای ورزشی
- آجر یوگا
- کیف زیرانداز یوگا
- بند و کمربند یوگا
شما برای اینکه بتوانید تمرینهای بهتری داشته باشید به این وسایل نیاز دارید. همانطور که قبل گفتیم اگرچه استفاده از این وسایل ضروری نیست ولی همچنان باعث میشود که ایمنی ورزش را افزایش میدهد. این وسایل گاهی اوقات میتوانند بدن شما را به چالش بکشانند و سبب شوند تا فشار بیشتری به بدن خود وارد کنید و عملکرد جسمانی خود را بهبود ببخشید. این وسایل میتوانند سبب شوند که ما دید بهتری نسبت به انجام تمرینها در خانه داشته باشیم.
انواع یوگا
- آندا : تمرکز بر حرکات آرام با ملایمت و آرامش
- اینتگرال: ترکیبی از حرکات و تمرینات تنفسی
- قدرتی: تمرکز بر تمرینات کششی
- بیکرام: تمرکز بر تقویت عضلات
- ییین: مخصوص تقویت مفاصل
یوگای هاتا
یوگا هاتا یک سری از وضعیتهای استاتیک است که دائما در حال تغییر است. سریعترین راه برای ایجاد قدرت است. همانطور که شما وضعیتها و آناتومی بدن را یاد میگیرید، تمرکز شما بیشتر بر روی قرار دادن بدنتان در یک هم ترازی برای ایجاد انعطافپذیری بدون خطر است. در این مدل یوگا کمتر به حرکت سریع توجه دارد. و قابل ذکر است که این نوع یوگا از یوگای وینیاسا بیخطرتر است.
در این یوگا به افراد آموزش داده میشود که چطور بدون تحرک بیش از حد انعطاف پذیر شوند. این نوع یوگا به ورزشکاران این ورزش کمک میکند تا با مکانیک بدن آشنا شوند. این یوگا اصولا برای افراد بسیار باهوش مناسب است.
یوگای ترمیمی
این نوع یوگا به سرعت در حال محبوبیت در ایالت متحده آمریکا است که این نوع یوگا در تمام گروههای سنی متداول است چون این نوع یوگا درد را کاهش میدهد در واقع به بهبود دردهای عضلات نیز کمک میکند.
یوگای ترمیمی و یوگای یین مانند هم هستند با اینکه تفاوتهای جزئی دارند مانند اینکه یوگای یین اصولا روی زمین است و بدون خم کردن عضلات انجام میشود این نوع یوگا یک روش بسیار عالی و علمی برای مراقبت از بدن است. یوگای ترمیمی برای کسانی که در حال بهبود عاطفی هستند مفید است. یوگای ترمیمی به افسردگی، بیخوابی، استرس و فیبرومیالژیا نیز کمک میکند.
تفاوت یوگا و مدیتیشن چیست؟
یوگا یک نوع ورزش به حساب میاد که از تمرینات خاص برای رسیدن به مزایای سلامت روان و جسم استفاده میشود اما مدیتیشن ورزش به حساب نمیآید بلکه یک نوع تمرین ذهنی است که برای ایجاد تمرکز و آرامش ذهنی بیشتر انجام میشود. در مدیتیشن افراد به آرامی یک گوشه مینشینند و با چشمهای باز یا بسته روی یک چیزی تمرکز میکنند به این ترتیب در لحظه آرامش پیدا میکنند. مدیتیشن میتواند فواید زیادی بر روی بدن داشته باشد اما یوگا بیشتر به نرمش خودمان شباهت دارد با این تفاوت که در یوگا در کنار نرمش کردن فرد سعی در بدست آوردن آرامش است.
در ادامه مقاله ما به درمان استرس با یوگا و تأثر ورزش یوگا برای لاغری میپردازیم
تفاوت یوگا و پیلاتس چیست؟
یکی از اساسیترین تفاوتهای یوگا و پیلاتس میتواند دو تمرکز اصلی آنها باشد که شامل بدن و ذهن است . پلاتیس اصولا بر آگاهی فیزیکی بدن تمرکز دارد و هدف اصلی آن تمرکز بر قدرت با انجام حرکات دقیق است. یوگا نیز به همین اهداف نیاز دارد اما بر ارتباط بین ذهن، بدن و روح تأکید دارد. به همین دلیل است که بخش مراقبه یوگا بسیار مهم است.
فواید ورزش یوگا
۱. ورزش یوگا برای لاغری
یکی از فواید یوگا، ورزش یوگا برای لاغری است اگرچه ورزش یوگا با جنب وجوش است اما بعد از مدتی باعث لاغری فرد میشود. اگر میخواهید با این ورزش وزن کم کنید باید از یک برنامه حرفهای استفاده کنید.
۲. ورزش یوگا برای مشکلات کمر
یکی از فواید یوگا تسکین کمر درد است این ورزش میتواند به صورت ویژهای کمردر را تسکین کند . ما با نگه داشتن حالتهای مختلف گروههای عضلانی را در سرتاسر کمر قویتر میکنیم . بسیاری از حرکات یوگا رویکرد خوبی به عضلات پشت و کمر میدهد که هردو برای ستون فقرات سالم هستند.
۳. ورزش یوگا برای افزایش قد
وقتی داریم از فواید یوگا در قد صحبت میکنیم منظورمان این نیست که یوگا میتواند قد شما را بلندتر کند. یوگا نیز در سنین کودکی و نوجوانی میتواند موجب بهبود رشد استخوانها شود. اما در بزرگسالی یوگا با اصلاح موقعیت نشستن و ایستادن فرد از حالت خمیده به صاف به افراد کمک میکند تا کمی بلندتر دیده شوند.
۴. ورزش یوگا برای تنبلی تخمدان
یوگا تأثیر شگفانگیزی بر روی ذهن و جسم انسانها دارد و علاوه بر آنها یوگا میتواند کارکرد مناسب بر روی رحم و تخمدان بگذارد. بسیاری از پزشکان در همه جای جهان برای تسکین دردهای ملایم رحم انجام دادن روزانه یوگا را توصیه میکنند.
۵. ورزش یوگا برای مشکلات گوارشی
یکی دیگر از فواید یوگا برای گوارش است است. تمرین روزانه یوگا میتواند به روان کننده حرکات روده و نفخ شکم شما کمک کند و همچنین یوگا باعث افزایش جریان خون و اکسیژن در سیستم گوارش میشود. تحقیقات نشان داده است که ورزش یوگا میتواند تأثیر بسیار مثبتی بر روی درمان یبوست بگذارد.
۶. ورزش یوگا برای درمان مشکلات پوستی
یوگای صورت باعث میشود که پوست سالم و درخشنده شود . در مواردی یوگای صورت نیز میتواند سبب لیفت و محکم شدن عضلات زیر پوست شود و چین و چروکها را از بین ببرد. در مواردی ماساژهای یوگای صورت میتواند فرایند گردش خون، کاهش تنش و تخلیه غدد را بهبود ببخشد.
درمان استرس با یوگا
در این قسمت از مقاله میخواهیم به درمان استرس با یوگا بپردازیم. یکی از فواید این ورزش درمان استرس با یوگا است زیرا یوگا نوعی تمرین قدرتی است که شما را منعطفتر و مقاومتر میکند و در نهایت تنشهای جسمی را تسکین میدهد. ما برای درمان استرس با یوگا نیاز داریم به تنفسهای عمیق زیرا این تنفسهاهی عمیق اهمیت بسیار زیادی دارد. نتایج نشان داده است که یوگا باعث کاهش فشار خون هم میشود.
ورزش یوگا برای لاغری شکم در خانه
ورزش یوگا برای لاغری شکم در خانه یکی از سوالات متعدد است. که خوب است بدانید ورزشکار حرفهای یا متعدی فرقی نمیکند میتواند به صورت خودآموز آموزش یوگا را در خانه برای لاغری یاد بگیرد و کالری بسوزاند اما در این مورد باید صبر خودش را بسیار بالا ببرد به همین دلیل برای اینکه سریعتر نتیجه بگیرید پیشنهاد میکنم که به مربی حرفهای در این زمینه مراجعه کنید.
آموزش یوگا در خانه
- وسایل مورد نیاز یوگا در خانه را فراهم کنید
- فضای مناسب و آرامی برای یوگا در خانه فراهم کنید
- سبک خودتان را در ورزش یوگا پیدا کنید
- از ویدیوهای آموزشی یا مربیها کمک بگیرید
- حرکات یوگا در خانه را با موزیک انجام دهید
چه کسانی نباید ورزش یوگا کنند؟
اصولا کسانی که بیماری دارند یا از ناحیههای مختلفی دچار شکستگی شدهاند یا حتی از درفتگی رنج میبرند نباید حرکات و تمرینات یوگا را انجام دهند .
آیا کودکان هم میتوانند یوگا کنند؟
کودکان بهتر است که از سن ۴ سالگی یوگا را آغاز کنند البته لازم بهه ذکر است که کودکان باید با حرکات ساده یوگا آغاز کنند همچنین باید مواظب باشید که هیچ باره اضافهای بر روی اندامها و استخوانهای آنها وارد نشود.
کلام آخر
ممنون که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید. در این مقاله به درمان استرس با یوگا و ورزش یوگا برای لاغری پرداختیم. اگر در این زمینه اطلاعاتی دارید با ما به اشتراک بگذارید. اگر این مطلب برایتان مفید بوده است نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید و اگر در این باره تجربهای دارید برای ما بنویسید. پیشنهاد میکنم از بخش سایر مقالات پزشکی و سایت انجمن توسعه سلامت مهر پارسی و سایت انجمن بازدید نمائید.