فواید روغن بنفشه در طب سنتی

فواید روغن بنفشه در طب سنتی

فواید روغن بنفشه

فواید روغن بنفشه در طب سنتی بسیار زیاد است. البته در استفاده از داروها در طب سنتی باید بسیار دقت کنید و بیش از حد آنها را مصرف نکنید. روغن بنفشه از دسته مواد کاربردی است که توانسته تاثیرات چشم گیری را در روند درمانی ایجاد کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه‌ی فواید روغن بنفشه و خواص و طرز استفاده از این روغن با تیم تولید محتوای انجمن توسعه سلامت مهر پارسی همراه باشید.

گل بنفشه در طب سنتی

قبل از بررسی فواید روغن بنفشه بهتر است با چیستی این گیاه آشنا شوید. گل بنفشه علاوه بر زیبایی خیره کننده؛ حاوی مواد بسیار مغذی است و خواص گل بنفشه در طب سنتی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. بنفشه یک گیاه علفی است که بصورت درخچه‌های کوچک و خارپشت شکل میباشد.

بنفشه از خانواده نعناعیان ( Lamiaceae ) و جنس viola است. این گیاه در فصل بهار گل دهی میکند و ظاهر برگ‌های بنفشه به شکل قلب است. گل بنفشه تنه بلند ولی نازک دارد و قطر آن حدود ۲ الی ۳ سانتی متر است. همانطور که از نام این گیاه معلوم است رنگ گل برگ‌های این گیاه بنفشاست ولی گاها در انواع دیگر آن زرد و سفید و یا سبز نیز دیده میشود.

تاریخچه گل بنفشه

تاریخچه گل بنفشه به حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد که در حدود یونان باستان است. عمدتا از این گل برای شیرین کردن غذا و شراب استفاده میشد و به همین سبب به پرورش آن میپرداختند.

گل بنفشه در نمیکره شمالی و در برخی کشور‌ها مثل استرالیا، آند، هاوایی و آمریکای جنوبی و همچنین فرانسه کشت داده میشود. بطور کلی بنفشه در مناطق معتدل رشد میکند و سرمادوست است و با گرم شدن هوا پژمرده شده و میمیرد به همین دلیل برای بهره بردن از فواید روغن بنفشه‌، این گل را در زمستان میکارند تا در نزدیکی بهار به گل دهی برسد از این رو به این گیاه گل زیر برف نیز میگویند.

در کشور‌هایی مثل فرانسه گل بنفشه یک نماد عاشقانه است و عاشقان این گل را به معشوق خود هدیه میدهند. همچنین در فرهنگ و زبان ایرانی نیز گل بنفشه در ادبیات و شعر‌ها بسیار استفاده و مورد استقبال قرار گرفته است.

فواید روغن بنفشه

چه ترکیباتی در گل بنفشه وجود دارد؟ بررسی خواص گل بنفشه

فواید روغن بنفشه و همچنین خواص گل بنفشه به دلیل سرشار بودن از ترکیبات عالی در طب سنتی و همچنین در صنعت داروسازی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. در ادامه با این ترکیبات ببیشتر آشنا خواهیم شد.

  • فلاوونوئید: فلاونوئید یک آنتی اکسیدان قوی است که ایمنی بدن را تامین میکند. این ماده از تخریب خود به خودی سلول‌های بدن و ابتلا انسان به بیماری‌های خودایمنی جلوگیری میکند.
  • مواد معدنی : خواص گل بنفشه به دلیل سرشار بودن این گیاه از مواد معدنی بسیار مورد تائید قرار گرفته است. این گیاه حاوی کلسیم، پتاسیم، فسفر و آهن زیادی است که میتواند در سلامت استخوان‌ها، سیستم عصبی و عضلات تاثیر گذار باشد.
  • اسانس گیاهی: این گیاه، گیاهی زمستانی است در نتیجه غنی از مواد ضد باکتری و ضد ویروس و ضد قارچی است. این مورد باعث شده این گیاه آرامش بخش و ضد اضطراب باشد.
  • ویتامین: خواص گل بنفشه با توجه به داشتن مقادیر زیادی ویتامین در طب سنتی مورد استفاده است. این گیاه غنی از ویتامین خانواده B مثل B1 ، B2 و ویتامین C میباشد.
  • پرولین: پرولین یک نوعی از اسید‌های آمینه است. پرولین در بدن مسئولیت ساختن پروتئین را دارد.
  • ترپن: ترپن یکی ازترکیبات آنتی باکتریال و ضد التهابی در خواص گل بنفشه است.
  • سالیسیلات: سالیسیلات نیز از ترکیبات ضد التهابی طببیعی است که در گل بنفشه وجود دارد.

روغن گل بنفشه

واضح است که روغن بنفشه را از گل بنفشه میگیرند. فواید روغن بنفشه و خواص گل بنفشه بسته به نوع نیاز در استفاده متفاوت است. روغن بنفشه باید در ظررف‌های پلاستیکی تیره، دور از گرما و نور نگهداری شود و همچنین کودکان زیر ۲ سال نباید ا آن استفاده کنند. بهترین زمان مصرف روغن بنفشه، از زمان تولید تا حدود ۶ ماه بعد از استخراج روغن است.

روغن بنفشه از برگ و گل بنفشه به همراه یک روغن پایه مانند کنجد یا زیتون استخراج میشود. استفاده از یک روغن پایه در ترکیبات روغن بنفشه به علت آن است که این گیاه به تنهای روغن ندارد .

روغن بنفشه از نظر رنگ باید سبز مایل به زرد باشد و میتوان فواید رروغن بنفشه را با استفاده از روغن‎‌های پایه مثل مریم گلی، اسطخودوس و شمعدانی و … افزایش داد. علاوه بر رنگ باید بوی روغن بنفشه را با توجه به روغن پایه‌اش تشخیص داد. برای مثال اگر پایه‌ی این ترکیبات روغن کنجد باشد؛ باید بوی گل بنفشه و ترکیبی از کنجد را هنگام بوئیدن این ماده احساس کنید.

روش تولید روغن بنفشه

همانطور که گفته شد؛ روغن بنفشه باید با یک روغن پایه ترکیب شود چون خود بنفشه روغن چندانی ندارد. برای این کار گیاه بنفشه را برای مدتی در یک روغن پایه میخوابانیم و وقتی عطر گل‌های بنفشه وارد ترکیبات روغن شد آن را صاف میکنیم و این روش سنتی به شما روغن بنفشه میدهد.

در روش بعدی از حلال‌های روغنی رقیق روی گلهای بنفشه میریزیم تا معطر شوند و بعد استخراج روغن بنفشه را انجام میدهیم.

فواید روغن بنفشه

فواید روغن بنفشه بیشمار است چون گل بنفشه حاوی ترکیبات عالی و سرشاری است. در ادامه به خواص گل بنفشه خواهیم پرداخت:

۱. درمان مشکلات روانی

مشکلات روانی از طیف خفیف تا گسترده وجود دارند. خوای گل بنفشه طوری است که میتوان از آن برای کاهش اضطراب و کاهش افسردگی استفاده کرد چون روغن این گیاه باعث کاهش تولید هورمون‌های استرس میشود و سطح هورمون‌های شادی مثل سروتونین و نوراپی‌نفرین را در بدن افزایش میدهد تا تنش در بدن کم و جایش را به حال خوب و شادی بدهد.

۲. درمان بیماری‌های پوستی

در خواص گل بنفشه به ترکیبات آنتی باکتریال آن اشاره کردیم. برای درمان جوش و التهابات پوستی استفاده از ترکیبات انتی باکتریال موثر است. این گیاه پر از این مواد است که از جذب زیاد چربی توسط پوست جلوگیری میکند و همچنین لک‌های پوستی را درمان میکند.

ترک‌های ریز پوستی به دلیل وجود ترکیبات ضد التهابی در این گیاه با روغن بنفشه قابل درمان است. و همچنین فواید روغن بنفشه برای جلوگیری از پیری توسط طب سنتی بسیار مورد تائید است چون آنتی اکسیدان قوی دارد و میتواند در پوست پروتئین‌سازی طولانی مدت را انجام دهد و از پیری جلوگیری کند.

۳. درمان بیماری‌های تنفسی

خواص گل بنفشه در درمان بیماری تنفسی به دلیل داشتن مواد ضد التهابی ثابت شده است. پس میتواند گلودرد، سرفه، آنفولانزا، برونشیت، سینوزیت و آسم را تا حدودی تسکین دهد و تنفس را برای بیماران تا حدود زیادی عادی کند.

۴. درمان بیماری گوارشی

گل بنفشه یک داروی سنتی برای درمان نفخ و بیماری‌های گوارشی بوده است چون این گیاه ترکیبات ضد اسیدی تولید میکند و در نتیجه از نفخ و درد معده جلوگیری کرده و درمان میکند. شما میتوانید گل بنفشه را بصورت یک چای گرم مصرف کنید تا معده را ضد عفونی کند.

۵. درمان اختلالات خواب

فواید روغن بنفشه برای درمان اختلالات خواب به دلیل وجود ترکیبات آرامبخش ثابت شده است. این گل میتواند باعث کاهش فعالیت سیستم عصبی مرکزی در هنگام خواب و در شب شود در نتیجه خواب راحتی را تجربه خواهید کرد.

فواید روغن بنفشه

عوارض استفاده از روغن بنفشه

سردرد، حالت تهوع، حساسیت پوستی، افزایش خواب آلودگی، ایجاد مشکلات گوارشی مثل اسهال و یبوست از عوارض مصرف این گیاه است که افرادی که دچار این موارد شده‌اند باید مصرف را فورا قطع کنند. همچنین در دوران بارداری و شیردهی مصرف این گیاه باید زیر نظر پزشک باشد.

کلام آخر

ممنون که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید. در این مقاله به فواید روغن بنفشه و خواص روغن بنفشه پرداختیم. اگر این مطلب برایتان مفید بوده است نظراتتان را برای ما بنویسید. اگر در این زمینه اطلاعاتی دارید با ما به اشتراک بگذارید. اگر در زمینه‌ی مصرف گل بنفشه اطلاعاتی دارید با ما به اشتراک بگذارید. برای مشاهده‌ی مقالات و کسب اطلاعات بیشتر در زمینه‌ی پزشکی و طب سنتی از وب سایت انجمن توسعه سلامت مهر پارسی بازدید نمائید.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز ایجاد می شود.

20 + 19 =

بالا