علائم شکستگی دست بعد از حادثه، چگونه بروز میکند؟

علائم شکستگی دست بعد از حادثه، چگونه بروز میکند؟

علائم شکستگی دست

علائم شکستگی دست و طول درمان شکستگی دست با مو برداشتن استخوان و ضرب دیدگی کاملا متفاوت است. فردی که دچار شکستگی شده عمدتا متحمل درد بسیار شدیدتری از کسی است که دچار مو برداشتن استخوان و یا ضرب دیدگی است. علائم شکستگی دست با توجه به نوع شکستگی و جنس استخوان هر فرد متفاوت است. برای بررسی بیشتر طول درمان شکستگی دست و علائم شکستگی دست توصیه میشود با تیم تولید محتوای انجمن توسعه سلامت مهر پارسی همراه باشید.

شکستگی استخوان و انواع آن

قبل از بررسی علائم شکستگی دست بهتر است با چیستی و مفهوم شکستگی و انواع آن بصورت مختصر آشنا شویم. هنگامی که فردی در اثر ضربه‌ای یا افتادن ناشی از عدم تعادل و یا تصادف دچار اختلال در یکپارچگی استخوان میشود، در پزشکی اصطلاحا دچار شکستگی شده است. هنگامی که دست دچار کشش، فشار، خمش و پیچش میشود، میتواند شکستگی را به همراه داشته باشد و علائم شکستگی دست بروز کند.

انواع شکستگی به صورت مختصر به شرح زیر است:

  • شکستگی بسته: در این نوع شکستگی؛ آسیب وارده فقط به استخوان است و اثر جراحت در پوست دیده نمیشود یعنی در سطح پوست زخمی یا پارگی دیده نمیشود.
  • شکستگی باز: بارزترین علائم شکستگی دست باز پارگی و زخم در پوست است و همچنین با درد شدیدی همراه است.
  • شکستگی پیچیده: این نوع شکستگی ترکیبی از نوع اول و دوم است که با خورد شدگی همراه است و همچنین صدمه به اعصاب و رگ در دست نیز در این مورد بسیار رایج است.
علائم شکستگی دست

بررسی شکستگی دست

شکستگی دست از شایع‌ترین انواع شکستگی استخوان است که علت آن میتواند فشار؛ ضربه، کشش و یا خمش بوده باشد. تشخیص شکستگی دست و انتخاب نوع درمان بر اساس نوع شکستگی، کار متخصص ارتوپد است که در حوضه‌ی شکستگی باید شخص متخصص را پیدا کرد. اگر اختلال در دست ایجاد شده است باید حتما متخصص دست و شانه فرد را بررسی و دستور درمان بدهد.

شکستگی دست در نواحی مختلف ممکن است اتفاق بیفتد. شایعترین مکان برای شکستگی در دست، کف دست و نادرترین نوع شکستگی دست، کتف و ترقوه است. شکستگی در مچ در اتسخوان رادیال و اولنا، شکستگی در ساعد در قسمت استخوان بالای شصت، شکستگی در پیش بازو در استخوان فالنگی و شکستگی انگشتان در استخوان های انگشت مثل فالانژها بسیار رایج است.

علائم شکستگی دست

بهتر است بدانید که علائم شکستگی دست باید جدی گرفته شود. کسانی که دچار پوکی استخوان هستند بسیار مستعد شکستگی در هر ناحیه از بدن هستند. در افرادی که دچار پوکی استخوان هستند در واقع احتمال شکستگی با کوچکترین ضربه وجود دارد؛ در موارد نادر حتی این افراد بدون ضربه هم شکستگی را تجربه میکنند. در ادامه به علائم شکستگی دست اشاره خواهیم کرد.

  1. محسوس‌ترین علائم شکستگی دست، تغییر ظاهری دست است که به صورت خم شدن و تغییر شکل استخوان بروز میکند.
  2. رایج‎ترین علامت شکستگی درد شدید است. این درد محدود شونده نیست و با حرکت دادن دست تشدید میشود ولی این علامت در مو برداشتن استخوان مشترک است.
  3. ایجاد قرمزی، اللخصوص کبودی در بافت نرم ناحیه‌ی ضرب دیده مثل عضلات، بارزترین علامت شکستگی است.
  4. تورم در دست و عدم استفاده دست در فعالیت روزمره و همچنین حساس شدن موضع متورم شده به کوچکترین لمس نیز از علامت شکستگی است.

علت شکستگی دست با کوچترین ضربه چیست؟

شکستگی دست در اثر ضربه‌ی محکم جسم سخت و یا سقوط از ارتفاع و یا تصادف‌های شدید و یا گیر کردن دست لای درب و حتی فشار شدید؛ مسئله‎‌‌ای اجتناب ناپذیر است. اما علت بیشتر شکستگی‌هایی که ضربه شدید و یا اتفاق بسیار مهلکی نبوده ناشی از ضعف در استخوان، کاهش تراکم استخوان، کمبود ویتامین D، کمبود کلسیم، مشکلات آناتومیکی، بیماری‌های آرتروز و مصرف طولانی مدت استروئید‌هاست.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه‌ی تقویت استخوان و جلوگیری از شکستگی و همچنین کوتاه کردن طول درمان شکستگی دست به مقاله‌ی « تقویت استخوان » مراجعه کنید.

تفاوت شکستگی با مو برداشتن استخوان چیست؟

مو برداشتن و شکستگی هر دو یک نوع آسیب دیدگی استخوان هستند. اما هر کدام مفهوم خودش را دارد. وقتی استخوان ترک برمیدارد عملا نیازی به درمان طولانی مدت نیست و بهبودی سریعتر حاصل میشود. اما شکستگی نیازمند دوره درمانی تکمیلی است چون در این وضعیت استخوان به قطعاتی تقسیم شده است که بسیار دردناک است.

ارتباط شکستگی دست با پوکی استخوان

پوکی استخوان یا استئوپروز عامل ضعف و شکنندگی استخوان است که میتواند ارثی و یا به دلیل کهولت سن باشد. افرادی که دچار پوکی هستند؛ شکستگی را در لگن، مچ دست و پا و ستون فقرات تجربه میکنند. بیشتر زنان بعد از یائسگی و مردان با افزایش سن به پوکی استخوان دچار میشوند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه‌ی پوکی استخوان اینجا کلیک کنید

طول درمان شکستگی دست چقدر است؟

بطور معمول طول درمان شکستگی بستگی به نوع و ناحیه‌ی شکسته دارد. شکستگی‌های بسته عمدتا روند بهبودی سریعتری نسبت به شکستگی‌های باز دارد. عمدتا ۴ الی ۸ هفته طول درمان شکستگی‌هایی است که پیچیده نیستند. البته مراقب‌های حین درمان و دقت در محافظت از دست و عدم ایجاد فشار روی گچ بسیار در روند بهبودی اثرگذار است. بطور کلی طول درممان به شدت و نوع شکستگی، روش درمان ( گچ گرفتن یا جراحی )، وضع سلامت فرد از نظر سن و پوکی استخوان و بیماری زمینه‌ای، مقدار توانبخشی فرد و حوصله‌ی او در درمان و تغذیهفررد در طول درمان بسیار مهم و تاثیر گذار است.

چگونه روند درمان را تسریع ببخشیم؟

اولین قدم برای تسریع درمان و تسکین علائم شکستگی دست‌، پیروی از دستورات پزشک است. اگر پزشک دستور جراحی داده از آن فرار نکنید و به پزشک متخصص ارتوپد اعتماد کنید. از مصرف داروهای مسکن و استروئیدی خودداری کنید چون روند درمان و التیام استخوان کند میشود. در این برهه زمانی کلسیم کافی مصرف کنید و ویتامین D و ماهی، تخم مرغ، سبزیجات با برگ سبز استفاده کنید. بعد از باز کردن گچ و یا برداشتن پین‌های جراحی، بهتر استازفیزیوتراپ کمک بگیرید تا حرکت عادی دست را بازگردانید.

درمان شکستگی دست

انتخاب نوع درمان بستگی به نوع شکستگی دارد. شکستگی بسته میتواند با گچ گرفتن و یا آتل جهت بی حرکت ماندن موضع تا ۶ هفته بهبودی را حاصل کند. اما در نوع شکستگی باز و یا برخی از انواع شکستگی‌های بسته، نظر پزشک بر جراحی است که در این شرایط نیز ۶ هفته الی ۸ هفته طول درمان زمان بر خواهد بود. عمدتا اگر آسیب به اعصاب و رگ دست نرسیده باشد؛ بعد از ۱۰ هفته فرد عملکرد طبیعی خود را پیدا خواهد کرد.

مراقبت‌های طول درمان شکستگی دست

  • دستورات پزشک متخصص ارتوپد را با دقت انجام دهید.
  • دقت کنید در طول درمان به آتل، گچ و محل جراحی، فشار و ضربه وارد نکنید.
  • در صورتی که موضع شکسته‌ی شما نیاز به جراحی دارد؛ حتما پانسمان زخم را عوض کنید.
  • غذای مقوی و سرشار از کلسیم، پروتئین، ویتامین و … را مصرف کنید تا دچار ضعف در درمان نشوید.
  • اگر بیماری زمینه‌ای مثل دیابت دارید در این برهه از درمان، حتما به رژیم غذایی و وضعیت زخم خود دقت کنید.
علائم شکستگی دست

چگونه از شکستگی دست پیشگیری کنیم؟

علت یابی شکستگی‌های مکرر استخوان اولین قدم برای پیشگیری از ابتلا به این اختلال است. اگر شما فردی سر به هوا هستید باید روی دقتتان کار کنید. اگر نرمی استخوان و یا پوکی استخوان دارید باید به درمان این بیماری‌ها بپردازید. اما برای پیشگیری از شکستگی توصیه میشود غذای مقوی و سرشار از کلسیم و پروتئین مصرف کنید و تقویت استخوان‌ها را با استفاده از مکمل‌های ویتامینی و کلسیمی پیش بگیرید. اگر ورزشکار هستید از لباس‌ها مخصوص استفاده کنید تا کمتر دچار ضربه‌هایی شوید که باعث شکستگی میشوند.

کلام آخر

ممنون که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید. در این مقاله به علائم شکستگی دست و طول درمان شکستگی دست اشاره کردیم. اگر در این باره اطلاعاتی دارید با ما به اشتراک بگذارید. اگر در این زمینه تجربه‌ای دارید برای ما بنویسید. اگر این مطلب برایتان مفید بوده است لطفا برای ما نظراتتان را بنویسید. پیشنهاد میکنم از بخش تجهیزات پزشکی و کنترل دیابت سایت ما بازدید نمایید و سایر محتواها را از بخش مقالات و تازه‌های پزشکی پیگیری نمایید‌.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز ایجاد می شود.

1 × 5 =

بالا