راه های تقویت استخوان‌های بدن و جلوگیری از پیری استخوان

راه های تقویت استخوان‌های بدن و جلوگیری از پیری استخوان

راه های تقویت استخوان‌

راه های تقویت استخوان بسیار زیاد است ،فعالیت‌های بدنی‌، ورزش‌های روزانه‌، قرص‌های مکمل و استفاده از پروتئین میتواند به تقویت استخوان‌ها و تقویت پیری استخوان کمک کند‌. بیشتر افرادی که در زمان کودکیشان زندگی سالمی داشتند در میانسالی و کهنسالی احتمال ابتلا به پوکی استخوان و آرتوروز خیلی کم است‌. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه راه های تقویت استخوان‌، با تیم تولید محتوا انجمن توسعه سلامت مهر پارسی همراه باشید‌.

استخوان بندی و اسکلت انسان چگونه طراحی شده است؟

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های جانوران مهره‌دار و بی‌مهره‌، وجود استخوان در بدن جانوران مهره‌دار است‌. اگر بخواهیم استخوان‌بندی را به زبان ساده توضیح بدهیم بهتر است که بگوییم استخوان‌بندی چارچوبی است که شکل کلی بدن جانداران مهره‌دار را تشکیل می‌دهد‌. استخوان‌های موجود در بدن انسان به کمک ماهیچه‌ها به انسان امکان حرکت می‌دهد‌. استخوان‌بندی انسان از دو بخش مهم تشکیل داده می‌شود ما باید حتما به راه‌ های تقویت استخوان توجه کنیم تا بتوانیم استخوان‌های سالمی داشته باشیم.

راه های تقویت استخوان‌های بدن

۱. استخوان‌بندی محوری

این نوع استخوان‌بندی شامل اسکلت گردن‌، سر‌، قفسه سینه و ستون مهره‌ها می‌شود. همانطور که نامش پیداست این استخوان بندی محور اصلی بدن را تشکیل میدهند که در انسان بصورت عمودی شناخته میشود.

۲. استخوان‌بندی جانبی

این بخش از استخوان‌بندی شامل اندام‌های حرکتی مثل لگن‌، پهلو‌، شانه می‌شود. این استخوان‌ها مسئول فرم دهی و شکل دهی به بدن هستند.

معمولا نوزد انسان وقتی متولد می‌شود بیشتر از ۳۰۰ استخوان دارد که به مرور زمان با بزرگ شدن کودک برخی از استخوان‌ها به هم وصل می‌شوند و یکی می‌شوند و معمولا این استخوان‌ها بعد از بلوغ به ۲۰۷ استخوان می‌رسد‌. یک نوع استخوان‌بندی وجود دارد که به آن استخوان‌بندی محوری می‌گویند که معمولا از استخوان‌های حنجره‌، جمجمه‌، قفسه سینه و ستون فقرات تشکیل می‌شود که یک بخش از استخوان‌های محوری وظیفه محافظت از اندام‌های حیاتی مثل مغز را دارد و بخش دیگر آن در شنوایی و تکم شرکت می‌کند .

راه‌ های تقویت استخوان زیاد است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت

بررسی بیماری‌های رایج استخوان

اگر به راه های تقویت استخوان توجه نکنیم ممکن است به بیماری‌های رایج استخوان مبتلا شویم . شکستگی‌های پا یا دست تا آرتوروز از جمله آسیب‌هایی هستند که روی استخوان‌‍‌ها و مفاصل اثر می‌گذارد و این وضع با انجام ندادن راه‌های تقویت اسخوان و درمان آن بدتر می‌شود و باعث درد‌های متداول می‌شود‌.

نقرس

یکی از رایج‌ترین شکل‌های آرتریت التهابی که درد شدیدی به دنبال دارد نقرس است که این بیماری به دلیل اسیدوریک بیش از اندازه در بدن به وجود می‌آید‌. این بیماری بیشتر اوقات فقط یک مفصل را در یک مدت زمان تحت تأثیر قرار می‌دهد‌. نقرس علائمی مثل تورم ‌، درد شدید که به طور دائم و کامل بدتر می‌شود‌. عواملی که باعث می‌شود بیشتر این افراد دچار نقرس شوند عبارتند از چاقی‌، جنسیت‌، مصرف نوشیدنی‌های الکلی و استفاده از برخی دارو‌ها مثل دیورتیک‌ها

پوکی استخوان

یکی از بیشترین و شایع‌ترین بیماری‌های‌، پوکی استخوان است ‌. بیماری پوکی استخوان معمولا به معنی از دست دادن استخوان است‌، پوکی استخوان معمولا منجر به ضعیف شدن استخوان‌ها می‌شود‌، این بیماری معمولا یک بیماری پنهان است که بدون اینکه بیمار متوجه آن شود آسیب می‌بیند‌.

روماتیسم

روماتیسم یک بیماری خودایمنی و التهابی است‌، این بیماری باعث می‌شود که سیستم ایمنی بدن بدون دلیل و به اشتباه به سلول‌های سالم بدن حمله کنند و سبب دردشود .این نوعع بیماری معمولا به چندین مفاصل آسیب می‌رساند و همچنین این بیماری منجر به درد‌های متداول و شدید و همچنی عدم تعادل می‌شود این بیماری علائمی مثل کاهش وزن ‌، خستگی و ضعف را هم به دنبال دارد‌.

شکستگی

شکستگی‌های استخوان معمولا به دلیل تروما به وجود می‌آید با اینکه می‌تواند شکستگی‌ها با سرطان استخوان ارتباط داشته باشد البته برخی از شکستگی‌ها می‌تواند به سن فرد بیمار هم بستگی داشته باشد مثلا در کودکان بهبود شکستگی سریع‌تر اتفاق می‌افتد زیرا استخوان‌های کودک انعطاف پذیر هستند

سرطان استخوان

سرطانی که منشاء آن استخوان باشد را سرطان استخوان می‌گویند‌. این سرطان از سایر قسمت‌های مختلف بدن به ایتخوان‌ها گسترش پیدا می‌کند این نوع سرطان خطر شکستگی را در فرد بیمار بسیار بالا می‌برد .

اسکولیوز

یکی از شایع‌ترین ناهنجاری‌های مفصلی اسکولیوز است که این ناهنجاری زمانی رخ می‌دهد که ستون فقرات چرخیده و خم شده باشند‌. که معمولا این وضعیت هیچ علت خاصی و شناخته شده‌ای ندارد‌، بیماری اسکولیز ایدیوپاتیک بیشتر در خانواده‌هایی رخ می‌دهد که این بیماری را داشته‌اند در این بیماری ممکن است عواملی فراتر از ژنتیک وجود داشته باشد‌، یکی از رایج‌ترین اشتباهاتی که بیشتر افراد به آن فکر می‌کنند این است که حمل کوله‌پشتی سنگین باعث خمیدگی و ایجاد بیماری اسکولیوز می‌شود اما اینگونه نیست‌.

شکستگی‌های استرسی

ترک‌های بسیار ریز که در استخون‌ها به وجود می‌آیند را شکستگی استرسی می‌گویند‌. شکستگی‌های استرسی معمولا در اثر استفاده بیش از اندازه مثل بالا و پایین پریدن و دویدن در مسافت‌های بسیار طولانی به وجود می‌آیند‌. همچنین شکستگی‌های استرسی می‌تواند بر اثر بیماری‌های مختلف مثل پوکی استخوان نیز به وجود آید‌. علاوه بر این موارد ببازم به ذکر است که سربازانی که کوله‌پشتی‌های سنگین را در مسافت‌های طولانی حمل می‌کنند بیشتر در معرض این نوع شکستگی قرار می‌گیرند‌.برای بالابردن استحکام استخوان بدنتان خوب است که به راه های تقویت استخوان توجه کنید تا بتوانید یک بدن سالم داشته باشید و خوب است بدانید این راه های تقویت استخوان بیچیده یستند و به راحتی قابل انجام است‌.

علت اهمیت مراقبت از استخوان‌ها چیست؟

انجام راه های تقویت استخوان و مفاصل می‌تواند احتمال ابتلاء به بیماری‌های رایج استخوانی را بسیار کم کند‌. اما تغییرات استخوانی در فرد بیمار ممکن است مشکلاتی حتی در سنین نوجوانی برا فرد بیمار به وجود آورد

همه ما می‌دانیم که استخوان یکی از اصلی‌ترین و ضروری‌ترین اعضای بدن به شمار می‌رود‌، سلامت استخوان‌ها و راه های تقویت استخوان یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که باید به آن توجه کنیم البته جالب است بدانید که زندگی امروزه سلامت استخوان‌ها را از بین برده است زیرا مردم امروزه نه تنها ورزش نمی‌کنند بلکه از غذا‌های آماده فست‌فودی و ناسالم استفاده می‌کنند.

راه های تقویت استخوان

یکی از رایج‌ترین راه های تقویت استخوان استفاده از کلسیم و ویتامین D است که بیشتر افراد آن را به کار می‌گیرند اما خوب است که بدانید استفاده از پروتئین‌، منیزیم‌ و همچنین ویتامین‌های K، C‌، A ضروری است و می‌تواند یکی از بهترین راه های تقویت استخوان باشد‌.

۱. تقویت استخوان با تغذیه مناسب

پرتقال و آب‌پرتقال

میوه پرتقال سرشار از ویتامین C است که به تشکیل کلاژن بدن کمک می‌کند و این موضوع مربوطبه سلامت استخوان‌ها است ومیتواند یکی از راه های تقویت استخوان در مراحل اولیه شود‌. پرتقال علاوه بر ویتامینC سرشار از ویتامین A نیز است و این به رشد طبیعی اسکلت بدن کمک می‌کند

پنیر پارمزان

این نوع پنیر که پنیر پارمزان نام دارد سرشاز از کلسیم است به طوری که یک قاشق آن مقدار زیادی کلسیم به بدن انسان‌ها وارد می‌کند این پنیر علاوه بر اینکه دارای کلسیم است دارای پروتئین هم هست و همچنین مقدار بسیار زیادی ویتامین A دارد‌. این نوع خوراکی میتواند یکی از مهم ترین راه های تقویت استخوان باشد زیرا کلسیم از مهم‌ترین مواد برای تقویت استخوان‌ها است‌.

۲. تقویت استخوان با ورزش مناسب

یکی از بهترین راه های تقویت استخوان ورزش کردن است‌، ورزش کردن سبب قوی‌تر شدن استخوان‌های بدن می‌شود

ورزش‌های قدرتی

این ورزش به دلیل داشتن مقاوت در برابر برخی حرکات عضله‌ها بیشتر فعالیت می‌کنند و استخوان‌ها قوی‌تر می‌شوند‌، یکی از شایع‌ترین ورزش‌های قدرتی استفاده از ماشین‌ها و دستگاه‌های سنگین است البته لازم به ذکر است که در ورزش‌های مقاومتی بیشتر تمرکز روی افزایش حجم عضلات است اما فشاری که وارد می‌‍شود باعث بالا رفتن استحکام استخوان‌ها می‌شود‌.

ورزش‌های تحمل کننده وزن

این ننوع ورزش‌ها ‌، ورزش‌ها یا فعالیتی هستند که روی پاها انجم می‌شود و عضلات پا را قوی‌تر می‌کند‌، وقتی که وزن بر روی پا و ساق پا بیشتر میشود فشار بسیار زیادی به استخوان‌ها وارد می‌شود و فعالیت را بیشتر می‌کند‌.

راه های تقویت استخوان‌

غذا‌های مضر برای استخوان

غذا‌هایی که می‌تواند راه های تقویت استخوان را به خطر بیندازد عبارتند از اسفناج خام با اینکه پخته آن برای استخوان مفید است اما خام آن باعث می‌شود بدن کلسیم کافی را جذب نکند‌، استفاده از نوشابه گازدار از جذب کلسیم جلوگیری می‌کند و علاوه بر آن کافئین بسیاری دارد و ممکن است سبب ایجاد پوکی استخوان در افرادی که سوابق خانوادگی دارند شود .

کلام آخر

ممنون که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید‌. در این مقاله به راه های تقویت استخوان پرداختیم ‌. اگر در این زمینه اطلاعاتی دارید با ما نیز به اشتراک بگذارید‌. اگر در این زمینه تجربه دارید برای ما بنویسید‌. پیشنهاد می‌شود از بخش تجهیزات پزشکی و کنترل دیابت سایت ما بازدید نمایید و سایر محتوا را از بخش مقالات و تازه‌های پزشکی پیگیری نمایید‌.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز ایجاد می شود.

سه × سه =

بالا