فرق نمک صورتی با نمک معمولی قطعا در رنگ این ماده نیست. با کشف نمک صورتی، نمک دیگر سم سفید نیست. سوالهای متداولی در طب سنتی هست که نمک صورتی برای چی خوبه؟ برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینهی فرق نمک صورتی با نمک معمولی با تیم تولید محتوای انجمن توسعه سلامت مهر پارسی همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید ...
نمک صورتی چیست؟
نمک صورتی به طور طبیعی صورتی است. نمک صورتی تحت عنوان نمک هیمالیا نیز شناخته میشود. اسم هیمالیا را به علت استخراج این ماده از نزدیکیهای هیمالیا در پاکستان به این نمک دادهاند. فواید سلامتی باورنکردنی نمک صورتی بسیار زبانزد است.
نمک صورتی از معادن نمک Khewra در نواحی هیمالیا پاکستان استخراج میشود. این معدن قدیمیترین و بزرگترین معدن استخراج نمک صورتی است. این معدن طی میلیونها سال پیش از تبخیر تودههای آبی باستانی ایجاد شده که از آن نمک صورتی را بصورت دستی استخراج میکنند و کمترین فرآوری را روی این ماده انجام میدهند تا نمکی بدست آید که فاقد مواد افزودنی باشد.
نمک صورتی دقیقا مانند نمک معمولی از سدیم کلرید تشکیل شده است. فرق نمک صورتی با نمک معمولی در نوع فرآوری آنهاست که باعث شده مواد معدنی کمیاب به دلیل نوع فراوری در نمک صورتی حفظ شود.
نمک صورتی برای چی خوبه ؟ ( خواص نمک صورتی )
همان طور که گفته شد برداشت نمک صورتی و فراوری آن طوری است که مواد معدنی کمیاب بیشتری در این ماده وجود دارد. در ادامه به خواص نمک صورتی اشاره خواهیم کرد:
- افزایش میل جنسی
- بهبود کیفیت خواب
- حفظ تعادل در PH بدن
- تنظیم قند خون
- کاهش علائم پیری
- بهبود بیماری های تنفسی
- کمک به آبرسانی به بدن
کاهش وزن
نمک موجود در بدن طی فرایند اسمز در سلولها باعث افزایش آب داخل سلول بدن میشود. وقتی آب سلولهای بدن افزایش پیدا میکند، تورم و چاقی و به دنبال آن سلولیت اتفاق میافتد. فرق نمک صورتی با نمک معمولی در این است که این نمک میتواند باعث دفع آب اضافی از سلولها شود و میل و گرایش افراد را به غذاهای سرشاز از کربوهیدرات کاهش دهد.
سلامت پوست
نمک صورتی میتواند در زمستان شما را از شر خشکی پوست خلاص کند. توصیه میشود در این فصول بلورهای نمک صورتی را روغن زیتون یا روغن نارگیل ترکیب کرده و موضعی در یک حمام گرم بر پوستتان استفاده کنید و تا تاثیر به سزایش را ببینید.
مضرات نمک صورتی چیست ؟
کمبود ید
ید در بدن یک ماده معدنی مهم است که توسط سلولها ساخته نمیشود و باید از خارج بدن و با تغذیه جذب شود. ید در تنظیم عملکرد تیروئید و متابولیسمهای سلولی نقش دارند. ماهی، سبزیجات، لبنیات، تخم مرغ و … موادی هستند که حاوی مقادیر زیادی ید هستند.
نمک صورتی نسبت به نمک معمولی درست است که طبیعیتر است ولی ید کمتری دارد. پس کسانی که کمبود ید دارند و یا بیماریهای مربوط به غدد تیروئید دارند بهتر است از نمک یددار استفاده کنند. اگر از نمک صورتی استفاده میکنید بهتر از در تغذیه خود مواد خوراکی که ید دار هستند را حتما مصرف کنید.
مصرف سدیم
مصرف سدیم در مقادیر کم برای بدن ضروریست ولی مصرف زیاد آن میتواند تاثیر منفی را بر سلامتی بدن بگذارد. کسانی که مشکلات قلبی، ریوی و کبدی دارند باید در مصرف سدیم رعایت کنند. مقدار سدیم موجود در نمک صورتی و نمک سفید تفاوتی با هم ندارد. مصرف بیش از حد نمک صورتی همان کاری را با سلامتی میکند که نمک سفید میکند.
مصرف بیش از حد نمک صورتی میتواند به پیشرفت بیماریهای خودایمنی مثل مالتیپل اسکلروزیس، آرتریت روماتوئید، لوپوس و پسوریازیس کمک کند و بیماری شدیدتر شود.
نمک صورتی را چگونه مصرف کنیم ؟
نمک صورتی را میتوانید در پخت و پز مثل نمک معمولی استفاده کنید. در برخی موارد برای نمک دود کردن یکسری مواد غذایی و یا پختن غذا در سطح نمک از نمک صورتی، طعم دار کردن و مرینیت کردن گوشت و مرغ استفاده میکنند. فرق نمک صورتی با نمک معمولی در طریقه مصرف نیست و مانند هم استفاده میشوند.
مقدار مصرف نمک صورتی برای هر فرد در روز، کمتر از ۵ گرم است که در روز میتواند ۲ گرم سدیم را به بدن برساند.
فرق نمک صورتی با نمک معمولی چیست ؟
نمک معمولی یا نمک دریایی دارای مقادیر زیادی سدیم کلرید و طی فراوری مواد معدنی خود را از دست داده است. در حالی که ۸۴ ماده معدنی در نمک صورتی کشف شده که این مواد در رژیم غذایی امروزی وجود ندارد که میتواند تعادل الکترولیتها را در بدن برقرار کند.
روش تشخیص نمک صورتی اصل از نوع تقلبی
رنگ
یکی از روشهای تشخیص نمک صورتی اصل از نوع تقلبی توجه به رنگ محصول است. رنگ نمک صورتی اصل، ملایم و طبیعی است و پررنگ نیست. اگر نمک صورتی را در یک لیوان آب ریختید و بعد از چند دقیقه رنگ صورتی از نمک درون آب آزاد شد؛ یعنی نمک صورتی تقلبی است و نمک سفید را با رنگ رنگ کرده و جای نمک صورتی میفروشند.
ضربه
نمک صورتی در برابر ضرفه شدیدا آسیب پذیر است و فوری میشکند در حالی که سنگ نمک معمولی در برابر ضربه مقاومت بیشتری دارد.
رطوبت
نمک صورتی رطوبت را به خود جذب میکند. برای تشخیص نمک صورتی اصل میتوانید آن را در جای مرطوب بگذارید و با دستمال آن را تست کنید اگر دستمال و یا دست شما رطوبت را حس کرد یعنی نمک صورتی اصل است.
طعم
فرق نمک صورتی با نمک معمولی در طعم آنها هم حس میشود. با مزه کردن نمک صورتی نباید مزهای دیگری بجز شوری حس شود. اگر مزه غیر طبیعی بجز شوری احساس شود یعنی نمک صورتی اصل نیست.
کلام آخر
ممنون که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید. در این مقاله به فرق نمک صورتی با نمک معمولی و اینکه نمک صورتی برای چی خوبه اشاره کردیم. اگر در این زمینه اطلاعاتی دارید با ما به اشتراک بگذارید. اگر این مطلب برایتان مفید بوده است نظراتتان را برای ما بنویسید. برای کسب اطلاعات بیشتر از سایت انجمن توسعه سلامت مهر پارسی بازدید کنید. برای مشاهده مقالات و تازههای پزشکی از وبلاگ ما بازدید کنید.