روش های درمان هپاتیت ب و انواع هپاتیت

روش های درمان هپاتیت ب و انواع هپاتیت

روش های درمان هپاتیت ب

روش های درمان هپاتیت ب در علم پزشکی هنوز به طور دقیق و قطعی یافت نشده است ولی امروزه با آشنایی دقیق با این بیماری و انواع هپاتیت شما میتوانید از بروز این بیماری‌ها جلوگیری کنید. به جا اینکه به دنبال روش های درمان هپاتیت ب و انواع هپاتیت باشید بهتر است شعار پیشگیری بهتر از درمان است را سر لوحه سلامتی خود قرار دهید. برای آشنایی بیشتر با انواع هپاتیت و روش های درمان هپاتیت ب با تیم تولید محتوای انجمن توسعه سلامت مهر پارسی همراه باشید.

بیماری هپاتیت چیست؟

قبل از بررسی روش های درمان هپاتیت ب بهتر است با این بیماری و انواع هپاتیت آشنا شویم. هپاتیت یک دسته از ویروس‌ها هستند که در نوع ب، منجر به عفونت کبدی می‌شود. هپاتیت‌ها یک دسته پنج‌گانه از ویروس‌ها هستند که شامل انواع: A, B, C, D, E می‌شوند. هر پنج مورد ذکر شده میتواند بصورت حاد و مزمن بروز کند اما نوع B و C بسیار رایج‌تر از سایرین است.

بررسی انواع هپاتیت

هپاتیت B

هپاتیت ب چیست؟ هپاتیت ب از موارد رایج انواع هپاتیت است که در بزرگسالان با علائم سریع، خودش را نشان میدهد ولی در نوزادان ایجاد عفونت‌های مزمن میکند؛ یعنی روند بیماری کند است و علائم واضحی دیده نمی‌شود ولی بیماری در بدن کودک وجود دارد. عامل هپاتیت ب، ویروس HBV میباشد که این ویروس بسیار مسری و واگیر دار است.

روش انتقال هپاتیت ب چگونه است؟ HBV در بزاق دهان فرد آلوده وجود دارد و با بوسیدن، عطسه، سرفه، شیردهی، خون آلوده، انتقال به نوزاد در حین زایمان، رابطه جنسی و سرنگ و تیغ آلوده به سادگی منتقل می‌شود.

چه کسانی در معرض هپاتیت ب هستند؟ مردان همجنس باز، افراد معتاد، رابطه جنسی با افراد متعدد، افراد مبتلا به دیابت و بالای ۶۰ سال، کسانی که سابقه‌ی مشکلات کبدی دارند، افرادی که بیماری کلیوی داشته‌اند، کادر درمان و افرادی که در مراکز درمان و بهداشت مشغول به کار هستند.

فرد مبتلا چه زمانی از خود علائم بروز می‌دهد و نشانه‌های ابتلا به هپاتیت ب چیست؟ علائم بعد از ۲ الی ۱۲ هفته از ابتلا بوز میکند. البته ممکن است ویروس در بدن فردی تا ۳ ماه بصورت نهفته و بدون علامت وجو داشته باشد. فرد در دوره‌ی کمن میتواند ناقل این بیماری باشد بدون آنکه خودش بداند و علائمی داشته باشد. از علائم رایج این بیماری درد در مفاصل، عضلات و شکم، تغییر رنگ ادرار، تب ناگهانی، خستگی مفرط و ضعف میباشد.

تشخیص قطعی توسط پزشک چگونه حاصل می‌شود؟ پزشک با بررسی احتمالات قرارگیری فرد در جامعه‌ای از افرادی که این بیماری در آن‌ها رایج است؛ کار تشخیص را آغاز میکند. برای مثال اطلاعاتی مربوط به ارتباطات جنسی به منظور بررسی همجنس باز بودن آقا و یا داشتن شرکای متعدد جنسی فرد میتواند در کار تشخیص تاثیر گذار باشد. و بررسی سابقه بیماری کلیوی، دیابت، درمان‌های وریدی و دیالیز نیز برای پزشک مهم است. پزشک معالج بعد از دریافت این اطلاعات درخواست آزمایش‌های مربوط به آنتی ژن و آنتی بادی مربوط به ویروس HBV را میکند و برای تشخیص دقیق سونوگرافی برای بررسی عملکرد کبد را نیز میخواهد.

روش درمان هپاتیت ب چگونه است؟ هپاتیت ب در نوع حاد درمان قطعی ندارد فقط باید این بیماری را کنترل کرد و به بدن استراحت کافی و آب کافی رساند. اما در نوع مزمن داروهایی وجود دارد که میتواند عوارض کبدی را در این بیماری کاهش دهد. اگر این داروها مرتب مصرف نشود ممکن است فرد به پیوند کبد نیازمند شود.

اگر هپاتیت ب درمان نشود چه عوارض ایجاد میشود؟ سیروز کبدی، سرطان کبد، نارسایی بافت کبد و مرگ از عوارض این بیماری و عدم درمان به موقع آن است.

روش‌های پیشگیری از ابتلا به هپاتیت چیست؟ واکسیناسیون دسته‌های حساس به این بیماری ساده‌ترین راه برای جلوگیری از ابتلا به هپاتیت ب است. این واکسن در دسترس است و در سه دوز در بازه‌ی زمانی مختلف به فرد تزریق می‌شود. ولی به یاد داشته باشید که قبل از تزریق تست آنتی ژن و آنتی بادی بدهید و مطمئین شوید که بدنتان نیاز به این واکسن دارد یا نه. و همچنین یک ماه قبل از تزریق واکسن آنتی بیوتیک مصرف نکرده باشید و سرماخوردگی و علائم مشابه آن را تجربه نکرده باشید.

روش های درمان هپاتیت ب

هپاتیت C

عامل بیماری هپاتیت C ویروس HCV میباشد که از راه خون آلوده منتقل میشود. این بیماری از انواع هپاتیت رایج است که نسبت به نوع HBV درمان سریع‌تری دارد. امکان بروز این بیماری در افراد ۱۸ تا ۷۹ سال بیشتر از کودکان و نوزادان است. HCV میتواند سالها در بدن وجود داشته باشد ولی هیچ علائمی از خود بروز ندهد.

راه انتقال HCV چیست؟ از آنجایی که این بیماری با خون آلوده منتقل میشود؛ میتوان گفت تیغ و سرنگ آلوده به این ویروس میتواند فورا بیماری را منتقل کند. پس قاعدتا افرادی که در بیمارستان‌ها کار میکنند بسیار در معرض خطر هستند و همچنین معتادان تزریقی مستعد این بیماری هستند.

علائم هپاتیت C چیست؟ زردی پوست، سفیدی چشم، تب، خستگی مفرط، مدفوع بی رنگ، درد معده همراه با حالت تهوع و کدری رنگ ادرار، عنکبوتی شدن رگهای خونی، بی نظمی در حرف زدن، کبودی بی دلیل از نشانه‌های ابتلا به این بیماری است.

چه کسانی در معرض ابتلا به این بیماری هستند؟ افرادی که در هپاتیت ب گفته شد مستعد بیماری هپاتیت سی نیز هستند علاوه بر آنها خانم‌های باردار و افرادی که با خون سروکار دارند و افرادی که تحت درمان‌های شیمی درمانی هستند نیز در معرض ابتلا به HCV هستند.

برای پیشگیری از ابتلا به HCV چه کار باید کرد؟ هپاتیت C واکسن ندارد پس باید در نوع رابطه جنسی، تماس استریل با هر خونی، دفع صحیح تیغ و زباله‌های آلوده به خون، دقت کرد.

هپاتیت D

عامل هپاتیت D ویروسی بنام هپاتیت دلتا است که مانند سایر انواع هپاتیت باعث التهاب کبدی می‌شود. این ویروس میتواند فقط کسانی که به هپاتیت B مبتلا هستند را آلوده کند از این رو به آن ویروس ناقص نیز گفته می‌شود.

علائم فرد مبتلا به هپاتیت D چگونه است؟ اگر این بیماری حاد باشد به معنای آن است که فرد همزمان درگیر نوع B و D شده است. گاهی هم فرد بعد از بهبودی ناشی از هپاتیت B، به نوع D مبتلا می‌شود که این نوع از نوع مزمن این بیماری است.

هپاتیت D در چه سنی بروز میکند؟ این بیماری میتواند طولانی مدت در فرد وجود داشته باشد. این بیماری میتواند در بدو تولد به نوزاد منتقل شود و حتی از راه‌های انتقالی مختلف به بزرگسالان منتقل شود.

راه انتقال این بیماری چگونه است و چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا هستند؟ افرادی که به هپاتیت C، ایدز و هپاتیت B مبتلا هستند بیشتر از سایرین مستعد ابتلا به نوع D هستند. ولی عمده راه انتقال این ویروس، روابط جنسی پر خطر، همجنس بازی، راه‌های درمانی مثل همودیالیز و … است.

هپاتیت D چگونه درمان می‌شود؟ هنوز درمان شناخته شده‌ای برای نوع D وجود ندارد اما امروزه از داروهای اینترفرون برای درمان و کنترل استفاده می‌شود. به دنبال این داروها، رژیم غذایی، استراحت، خواب کافی، مصرف زیاد مایعات نیز توانسته عملکرد بویژه‌ای در درمان از خود نشان دهد.

روش های درمان هپاتیت ب

کلام آخر

ممنون که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید. در این مقاله به روش های درمان هپاتیت و بررسی انواع هپاتیت پرداختیم. اگر این مطلب برایتان مفید بوده نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید. اگر در این زمینه اطلاعاتی دارید برای ما بنویسید و اگر در این باره تجربه‌ای دارید با ما به اشتراک بگذارید. پیشنهاد میکنم از بخش تجهیزات پزشکی و کنترل دیابت سایت ما بازدید نمایید و سایر محتواها را از بخش مقالات و تازه‌های پزشکی پیگیری نمایید.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز ایجاد می شود.

شانزده + 19 =

بالا