نکات تغذیه در دوران کرونا امیکرون

نکات تغذیه در دوران کرونا امیکرون

تغذیه در دوران کرونا امیکرون

تغذیه در دوران کرونا امیکرون یکی از مهم‌ترین مسائل بشمار می‌آید. امروزه همچنان برخی از کشورها درگیر بیماری کرونا یا کویید ۱۹ و سویه‌های مختلف آن هستند و نمی‌توان انتظار داشت این بیماری به طور کامل از بین برود. بنابراین تغذیه مناسب در این دوران و رعایت نکات بهداشتی را میتوان یکی از مهم‌ترین نکات پیشگیرانه دانست.

علاوه بر آن با شناخت نکات غذایی برای بیماران مبتلا به کرونا میتوان دوره درمان و نقاحت آن را کوتاه‌تر کرد. داشتن تغذیه مناسب در این دوران موجب کاهش علائم حاد تنفسی و علائم می‌شود. از آنجایی که امروزه اطلاعات بسیاری از منبع مختلف درباره خوردن غذاها در زمان ابتلا به کرونا بدست افراد می‌رسد؛ لازم است تا با استفاده از منابع معتبر بهترین گزینه‌ها را انتخاب کنیم تا در نهایت بتوانیم سیستم ایمنی بدن را تقویت کنیم.

نکات تغذیه در دوران کرونا امیکرون

اگر به بیماری‌های عفونی و مسری همچون سرماخوردگی یا کویید ۱۹ مبتلا شده‌اید لازم است تا استفاده از غذاهای تازه و فرآوری نشده را در دستور تغذیه خودتان قرار دهید. خوردن غذاهایی مثل فست فود یا غذاهای آماده در این دوران می‌تواند علاوه بر نرساندن مواد مورد نیاز به بدن، روند درمان را کندتر کند.

به همین خاطر توصیه می‌شود در این دوران از مواد غذایی دارای فیبر، پروتئین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان استفاده نمایید. به خاطر داشته باشید که حتما به میزان کافی آب بنوشید و نمک، شکر و چربی را در حد مجاز مصرف نمایید.

مصرف مایعات:

یکی از مهم‌ترین موارد در زمان ابتلا به بیماری‌های واگیر دار نظیر کرونا امیکرون مصرف مایعات میباشد. این مسئله بخصوص اگر تب و اسهال از دیگر علائم شما است اهمیت ویژه‌ای پیدا میکند. زیرا تعریق بدن در این شرایط باعث کم آبی بدن شده و این اتفاق باید به نحوه توسط شما جبران شود. به همین خاطر مصرف نوشیدنی‌های مقوی یکی از ضروری‌ترین اقدامات میباشد. برخی از این مایعات از جمله موارد زیر میباشد.

  • آب مرکبات طبیعی مانند گریپفروت، پرتغال، لیمو شیرین و…
  • چای با عسل
  • دمنوش‌های گیاهی
  • آب ولرم

عسل از جمله موادی است که میتواند به بهبود شما کمک کند و سرفه شما نیز کاهش دهد. آب مرکبات نیز با داشتن مقادیری از ویتامین سی به تسریع روند بهبودتان کمک میکنند.

استفاده از ویتامین‌ها:

یکی از مهم‌ترین نکات برای تغذیه در دوران کرونا امیکرون درنظر گرفتن ویتامین‌ها است. ویتامین ها با رساندن مواد لازم به بدن باعث تقویت سیستم ایمنی میشوند. ویتامین‌هایی از جمله B6, C, D, B12 و روی میتوانند در این زمینه تاثیرگذار باشند. برای این منظور میتوانید از مواد زیر استفاده نمایید.

  • هویج، گوجه، اسفناج،سیب زمینی، کدوحلوایی برای دریافت ویتامین A
  • مغزها و جوانه‌ها برایویتامین E
  • ماهی سالمون، مرغ و گوشت کم چربی و همچنین غلات و حبوبات برای دریافت پروتئین

خوردن غذا و میوه تازه:

خوردن میوه، سبزیجات و غذاهای تازه و سالم در وعده‌های غذایی یکی از مهم‌ترین نکات میباشد. استفاده از موادی همانند جو، تره فرنگی و لبنیات میتوانند باکتری‌های مفید بدن را افزایش دهند یا به عبارتی پروبیوتیک‌ها را به بدن وارد کنند. همچنین از بروز دردهای شکمی و اسهال و استفراغ جلوگیری کنند.

تغذیه در دوران کرونا امیکرون
تغذیه در دوران کرونا امیکرون

غذاهایی که نباید در زمان ابتلا به کرونا امیکرون مصرف کنید

در این دوره باید از مصرف برخی از غذاها جدا بپرهیزید. غذاهایی که سنگین هستند و به سختی هضم میشوند میتوانند برای شما مشکل ساز باشند. خوردن و استفاده از موادی مثل سبزیجات، لوبیا قرمز و خوشت‌ها را محدود کنید. بهتر است به جای آن از انواع آبگوشت، سوپ و غذاهای سبک‌تر و مقوی استفاده کنید تا دچار ناراحتی معده نشوید.

برای داشتن تغذیه در دوران کرونا امیکرون اگر گلو درد دارید، به هیچ عنوان از ادویه‌جات تحریک کننده مثل فلفل استفاده نکنید. موادی مثل سرکه، سس یا سایر خوراکی‌های پر ادویه باعث تشدید سرفه میشود. همچنین در این زمان بهتر است از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده نیز بپرهیزد و میزان قند و شکر را نیز کاهش دهید.

نکات بهداشتی در هنگام استفاده از مواد غذایی در زمان کرونا

این نکته را به خاطر داشته باشید که احتما انتقال ویروس از طریق تماس با سطوح آلوده نیز وجود دارد. بنابراین توصیه میشود تا حد امکان از تماس با اشیاء آلوده بپرهیزید. در صورتی که کالا یا غذایی را از بیرون تهیه کرده‌اید بسته بندی آن را قبل از انتقال به یخچال بشویید؛ کیسه و بسته بندی‌های اضافه را دور بیندازید.

هنگام خرید نیز حتما موارد ایمنی را رعایت کرده و پس از برگشت به خانه دست‌هایتان را با آب و صابون تمیز کنید. قبل از هرچیز درباره تغذیه در دوران کرونا امیکرون داشتن خرید درست مورد توجه قرار میگیرد.

چه وعده های غذایی را میتوان در زمان کرونا مصرف کرد؟

  • انواع سوپ ها مثل سوپ مرغ، گوشت و سبزیجات
  • میان عده‌های سبک و گرم همانند فرنی، شیر برنج
  • غذاهای ساده همانند عدسی
  • مرغ پخته شده به همراه پیاز و کم ادویه به همراه برنج
  • خوراک لوبیا سبز
  • آبگوشت
  • انواع دمنوش‌ها در طی روز بخصوص دمنوش زنجبیل یا عسل، آبلیمو
  • غذاهای سبک مثل کته ماست و تخم مرغ

۱۰ توصیه سازمان جهانی بهداشت درباره تغذیه در دوران کرونا امیکرون

سازمانی جهانی بهداشت یکی از معتبرترین منابع اطلاع از بیماری‌ها و روش دفاع در برابر آنها، چندین توصیه برای افزایش سیستم ایمنی بدن، تغذیه در دوران کرونا امیکرون و داشتن رژیمی مناسب برای مقابله با این بیماری کرده است. که ادامه به صورت موردی به آنها خواهیم پرداخت.

  1. تهیه برنامه و لیستی برای خرید مواد غذایی مورد نیاز به جهت جلوگیری از هدر رفت و اصراف
  2. استفاده از مواد غذایی تازه مثل سبزیجات، محصولات لبنی و میوه‌ها. جلوگیری از نگهداری طولانی مدت آنها
  3. تهیه غذاهای خانگی سالم و مقوی
  4. نکات ایمنی و بهداشتی پخت غذا را درنظر بگیرید.
  5. مصرف نمک و ادویه را محدود کنید و از خوردن غذاهای فرآوری شده بپرهیزید.
  6. استفاده از قند را در برنامه غذایی کنترل کنید.
  7. میزان مصرف چربی و روغن را در غذاها کاهش دهید و ازمصرف مواد غذایی حاوی چربی اشباع شده بپرهیزید. بهتر است به جای سرخ کردن غذاها را بپزید یا آب پز کنید.
  8. به قدر کافی فیبر مصرف کنید تا سیستم گوارشی سالمی داشته باشید. سبزیجات، حبوبات و غذاهای سبوس دار را درنظر بگیرید
  9. هیدراته بمانید. با مصرف آب، آب میوه طبیعی و مایعات ولرم همچون چای کمرنگ یا دمنوش آب بدنتان را تامین کنید و از نوشیدن قهوه غلیظ، نوشیدنی انرژی زا و کافئین دار بپرهیزید.
  10. برای تغذیه در دوران کرونا امیکرون سعی کنید با درنظرگیری فاصله اجتماعی از غذاهای ساده و سبک خانگی استفاده نمایید.

چندین نکته برای تغذیه بعد از بهبود کرونا

تغذیه بعد از بهبود کرونا نیز از مسائل بسیار مهم جهت تقویت بدن و بازگشتن به حالت عادی میباشد. بنابراین مهم است که پس از درمان بیماری نیز با پیگیری رژیم غذایی سالم به بدنتان کمک کنید.

  • وعده‌های غذایی کوچک، کوچک و مکرر بخورید
  • کالری کافی را برای فعالیت‌های روزانه از غذایتان دریافت کنید.
  • در طی روز مصرف مواد پروتئنی همچون پنیر، تخم مرغ یا میوه را مدنظر قرار دهید.
  • استفاده از شیر، آبمیوه‌های خانگی و مقوی میتواند گزینه خوبی باشد.
  • از روغن های سالم همانند روغن زیتون استفاده کنید.
  • نوشیدن آب را فراموش نکنید و سعی کنید به طور مداوم از انواع مایعات استفاده کنید تا بدن هیدراته نشود.
  • در صورتی که وزن شما به صورت چشمگیری کاهش یافته حتما به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید.

کلام آخر:

در این محتوا سعی کردیم تا با بررسی نکات تغذیه در دوران کرونا امیکرون به شما در بهبود رژیم غذایی در این دوره کمک کنیم. اصلاح عادت‌های غذایی در این دوره میتواند تاثیر چشمگیری در سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن داشته باشد. به همین خاطر است که سعی کردیم با جمع آوری مطالب از منابع معتبر به حفظ سلامت شما کمک کنیم. لطفا نظرات و تجربیات خودتون رو درباره تغذیه در دوران کرونا امیکرون با ما به اشتراک بگذارید.

پیشنهاد میکنم از بخش تجهیزات پزشکی و کنترل دیابت سایت ما بازدید نمایید و سایر محتواها را از بخش مقالات و تازه‌های پزشکی پیگیری نمایید.

لیست منابع

https://www.unicef.org/coronavirus/easy-affordable-and-healthy-eating-tips-during-coronavirus-disease-covid-19-outbreak

https://www.euro.who.int/en/health-topics/health-emergencies/coronavirus-covid-19/publications-and-technical-guidance/noncommunicable-diseases/food-and-nutrition-tips-during-self-quarantine

https://food.ndtv.com/health/post-covid-diet-heres-what-you-should-eat-post-covid-recovery-2445107

سحر فرزانه نژاد

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز ایجاد می شود.

4 × یک =

بالا