علائم افسردگی فصلی چیست؟ فرقش با افسردگی‌های دیگر چیست؟

علائم افسردگی فصلی چیست؟ فرقش با افسردگی‌های دیگر چیست؟

علائم افسردگی فصلی

علائم افسردگی فصلی و درمان افسردگی فصلی موضوعی است که بیشتر افراد در زمان تغییر فصول به دنبال آن هستند زیرا علائم افسرگی با تغییر فصول خودشان را نشان می‌دهند. افسردگی فصلی نوعی اختلال عاطفی فصلی است که به نوبه‌ی خود یک افسردگی شناخته شده و هر سال تقریبا در یک زمان مشخص علائم افسردگی فصلی بروز میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه‌ی علائم افسردگی فصلی و روش‌های درمان افسردگی فصلی با تیم تولید محتوای انجمن توسعه سلامت مهر پارسی همراه باشید.

افسرگی فصلی چیست؟

همانطور که گفته شد افسردگی فصلی نوعی اختلال عاطفی فصلی است که با تغییر فصول خود را نشان می‌دهد. یک اصطلاح قدیمی برای این اختلال وجود دارد که (MDD) نام دارد. این نوع افسردگی که به افسردگی فصلی معروف است هر سال در یک زمان مشخص شروع می‌شود و به پایان می‌رسد.

حال اگر شما یا اطرافیانتان به این افسردگی فصلی مبتلاء باشیدممکن است علائم افسردگی فصلی مثل خستگی، بداخلاقی و کمبود انرژی را در یک فصل مشخص مثل پاییز حس کنید که تا فصل آینده ادامه پیدا کند. معمولا علائم افسردگی فصلی در فصل‌های بهار واوایل فصل تابستان کمتر دیده می‌شود. در ادامه به علائم افسردگی فصلی می‌پردازیم

علائم افسردگی فصلی چیست؟

علائم افسردگی فصلی بیشتر در ماه‌های مثل مهر و آبان دیده می‌شود ودرماه‌های پایانی مثل اسفند و یا اواخر فروردین به پایان می‌رسد اما ممکن است که افراد مختلف علائم افسردگی فصلی را زودتر یا دیرتر حس کنند.

علائم افسردگی فصلی

معمولا افسردگی فصلی دو نوع هستند:

  1. افسردگی فصلی در تابستان
  2. افسردگی فصلی در زمستان

علائم افسردگی فصلی در تابستان:

  1. بی‌اشتهایی
  2. بی‌قراری بسیار
  3. کاهش وزن
  4. بی‌قراری روانی یا مشکلات و اختلالات روانی
  5. مشکل در خواب مثلا خواب بسیار یا کم خوابی

علائم افسردگی فصلی در زمستان:

  1. افزایش وزن که بر اثر خوردن غذای زیاد حاصل می‌شودکه بیشتر افراد در اثر افسردگی فصلی دچار این اختلال می‌شود

۲. احساس نا امیدی در کار یا تصمیمات روزمره

۳. نداشتن تمرکز

۴. علاقه نداشتن به فعالیت‌های جمعی

۵. بی‌حالی و بی‌حسی

۶. افزایش مواردی که بتواند احساسات را تحریک کنند

در این نوع اختلال که افسردگی فصلی نام دارد در برخی موارد افراد دچار افسردگی شدید هستند به خودکشی یا کارهای خطرناک فکر می‌کنند و به خودشان آسیب می‌زنند. باید به این نکته مهم توجه کنیم که علاوه بر افرادی که در این اختلالات روانی زمینه‌ی ارثی دارند بیشتر در معرض این بیماری قرار می‌گیرند.

با شروع شدن فصل سرما یا همان فصل زمستان ، احساس افسردگی در بدن امری عادی است زیرا به بدن ما نور خورشید کمتری می‌رسد و به دلیل سرما بیشتر وقت‌مان را در خانه سپری می‌کنیم.این نوع افسردگی فصلی ممکن است سطح انرژی بدن شما را کاهش دهد و رفتارهای منفی شما را افزایش دهد. برای جلوگیری از افسردگی فصلی راه‌های بسیاری وجود دارد مثل ورزش کردن، استفاده از غذاهای درست، در واقع بعضی از غذاها وجود دارد که می‌تواند در کاهش افسردگی فصلی به ما کمک کند.

چه چیز‌هایی باید بخوریم؟

همیشه داشتن یک رژیم غذایی شامل سبزیجات و میوه‌های زیاد و همچنین حاوی غلات و حبوبات کافی می‌تواند در کاهش افسردگی فصلی کمک کند. برای کاهش علائم افسردگی فصلی یا کاهش اظطراب می‌توانیم از خوراکی‌هایی مثل ماهی، روغن ماهی، برخی از لبنیات مثل ماست و پنیر و همچنین برخی از میوه‌های گرمسیری مثل موز و آناناس ، انواع توت‌ها مثل توت‌فرنگی، توت استفاده کنید. و یکی از مهم‌ترین نوشیدنی‌ها چای سبز است که در کاهش استرس و افسردگی به شما کمک می‌کند. البته می‌توانید از برخی دمنوش‌های گیاهی مثل گل گاوزبان استفاده کنید زیرا از خوراکی‌های ضد افسردگی محسوب می‌شوند و به کاهش استرس کمک می‌کند.

بعضی ویتامین‌ها می‌تواند در کاهش افسردگی فصلی کمک کند یکی از مهمترین آنها ویتامینD است که بیشتر افسردگی ها بر اثر کمبود ویتامین D است. که ویتامین D در کاهش افسردگی فصلی به ما کمک می‌کند. مهم‌ترین منبع ویتامین D نور خورشید است حالا ممکن است هر روز نتوانید در معرض نور خورشید قرار بگیرید،پس خوب است که از قرص‌های ویتامین D استفاده کنید البته لازم به ذکر است که حتما در این مورد با پزشک خود مشورت کنید و این مکمل را با تجویز پزشک استفاده کنید.

یکی دیگر از مهم‌ترین منابع برای کاهش یا جلوگیری از افسردگی فصلی آهن است . کمبود آهن باعث ایجاد کم‌خونی یا کاهش اکسیژن در بدن می‌شود ، مهم‌ترین منبع برای افزایش آهن در بدن گوشت قرمز، جگر، مرغ، ماهی و…است.

یکی دیگر از منابعی که کمبود آن باعث ایجاد افسردگی می‌شود ید است، کمبود ید باعث ایجاد بهم ریختگی ذهنی می‌شود، ید بیشتر در غذا‌های دریایی یا نمک‌‌های دریایی یافت می‌شود، البته برای تأمین ید بدنتان می‌توانید از مکمل‌هایی که حاوی ید است استفاده کنید، لازم به ذکر است استفاده از مکمل‌های حاوی ید فقط با تجویز پزشک صورت بگیرد.

درمان افسردگی فصلی چگونه حاصل می‌شود؟

روش های درمان زیاد است ولی در کل ۳ روش عمده وجود دارد که متخصصان از آن برای درمان افسردگی فصلی استفاده میکنند. این روش های بصورت خلاصه به ترتیب زیر هستند.

  • درمان دارویی
  • روان درمانی
  • نور درمانی

درمان با دارو

یکی از رایج‌ترین راه‌های درمان افسردگی فصلی درمان با دارو است در افسردگی فصلی مغز بیمار یک هورمونی به نام سرتونین را کم تولید می‌کند. برای همین پزشکان این بیماران برای آنها داروهایی تجویز می‌کنند تا سرتونین مغز آنها را افزایش بدهد . یکی از مهم‌ترین داروهایی که پزشکان برای بیماران دارای افسرگی فصلی تجویز می‌کنند قرص بوپروپیون است که به درمان افسردگی کمک میکند. البته لازم به ذکر است که این نوع دارو حتما با تجویز روان‌پزشک مصرف شود و از استفاده خودسرانه از اینگونه داروها خودداری کنید.

روان‌درمانی

از روش‌های دیگر درمان افسردگی فصلی می‌توانیم به روش روان درمانی اشاره کنیم. که نام این روش CPT (شناخت درمانی) نام دارد که اکثر بیماران مبتلا به افسردگی فصلی با این روش درمان شده‌اند.

نور درمانی

نور درمانی یکی از مؤثرترین روش‌هایی است که برای درمان افسردگی فصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد که نام دیگر آن (فتوتراپی) است. که روش درمان آن اینگونه است که فرد در فاصله چند متری از یک جعبه نور مینشیند. در اولین ساعات بعد از بیدار شدن از خواب در معرض آن نور قرار می‌گیرد و نور در آن جعبه شبیه به نور طبیعی خورشید است و باعث می‌شود در مواد شیمیایی مغز تغییراتی ایجاد شود که روی اخلاق فرد تأثر می‌گذارد. این روش درمانی معمولا با گذشت چند هفته تأثر خودش را نشان می‌دهد.

درمان افسردگی فصلی در خانه

علاوه بر این دو روش بیشتر مردم به دنبال درمان افسردگی فصلی در خانه هستند. برای درمان افسردگی در خانه خوب است که اول ذهن خومان را برای شروع آن فصل آماده کنیم مثلا آماده شدن برای تغییر فصل از زمستان به بهار فقط به کمد و لباس‌ها محدود نمی‌شوند بلکه باید خودمان و ذهنمان را هم برای تغییر فصل آماده کنیم . ما می‌توانیم با انجام فعالیت‌هایی مثل گپ دوستانه، طبیعت گردی و… خودمان را آماده کنیم .

روش بعدی که می‌توانیم با استفاده از آن افسردگی فصلی را کاهش یا از بین ببریم داشتن فعالیت‌های بدنی است ، ما میتوانیم با انجام ورزش‌های مختلف استرس و افسردگی را کاهش دهیم ، بیشتر ورزش کردن در فضای باز توصیه می‌شود چون با ورزش در فضای باز در معرض نور خورشید قرار می‌گیرید و همانطور که قبل گفتیم نور خورشید در کاهش افسردگی بسیار مفید است. البته این به این معنا نیس که یا بیرون ورزش کنید یا اصلا ورزش نکنید ، شما میتوانید با استفاده از دوچرخه‌های ثابت یا تردمیل‌ها در خانه جایی که نور خورشید بیشتر است ورزش کنید.

علائم افسردگی فصلی

کلام آخر

ممنون که تا انتها‌ی مطلب با ما همراه بودید. در این مقاله به افسردگی فصلی، علائم افسردگی فصلی و راه‌های درمان افسردگی فصلی پرداختیم . اگر در این زمینه اطلاعاتی دارید برای ما بنویسید . اگر این مطلب برای شما مفید بوده است نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید. پیشنهاد میکنم از بخش تجهیزات پزشکی و کنترل دیابت سایت ما بازدید کنید و سایر محتوا را از بخش مقالات و تازه‌های پزشکی پیگیری نمایید.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز ایجاد می شود.

یک + سه =

بالا