درمان دل درد پریودی با ساده‌ترین روش‌ها در منزل

درمان دل درد پریودی

درمان دل درد پریودی در صورتی که قاعدگی و نظم آن ایرادی نداشته باشد؛ با ساده‌ترین روش‌ها امکان پذیر است. برای درمان دل درد پریودی باید از قاعدگی و دوران پیش از قاعدگی اطلاعات کافی داشته باشید و اقدامات لازم را قبل از پریودی انجام دهید تا درد کمتری را در این دوره تجربه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه‌ی درمان دل درد پریودی با تیم تولید محتوای انجمن توسعه سلامت مهر پارسی همراه باشید.

پریودی در بانوان

قبل از بررسی درمان دل درد پریودی‌، بهتر است با چیستی این دوره آشنا شوید. پریودی یا عادت ماهانه یا قاعدگی در زنان امری طبیعی است که حدودا از ۱۵سالگی آغاز شده و تا حدود ۴۵ سالگی ادامه دارد. در پریودی، خون از پوشش داخلی رحم جاری میشود و از بدن خارج میشود. سیکل قاعدگی باید بطور منظم باشد و هر ۲۸ روز الی ۳۲ روز یکبار، زن و جنس ماده به مدت ۳ الی ۷ روز خون ریزی ناشی از تخریب دیواره رحم را تجربه میکند.

طی قاعدگی هر ماه یک تخمک بالغ میشود و در صورت قرار گیری در معرض اسپرم میتواند لقاح ایجاد کند و بارور شود و سلول تخم در دیواره رحم لانه گزینی کرده و بارداری اتفاق بیفتد.

سیکل‌های قاعدگی

پریودی به ۳ سیکل دسته بندی میشود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. برای درمان دل درد پریودی باید بدانید که شما در چه سیکلی از دوره‌ی قاعدگی خود هستید.

۱. فاز فولیکولار یا خون‌ریزی ( روز ۱ – ۷ )

اولین فاز از یک سیکل طبیعی قاعدگی، فاز فولیکولار است که در این فاز طی خون ریزی، فولیکول‌های تخمدان بالغ شده‌اند و آماده‌ی آزادسازی از تخمدان هستند در این مرحله از پریودی هورمون FSH بیشترین حد ممکن را دارد.

۲. فاز اوولاسیون یا تخمک گذاری ( روز ۱۴ الی ۱۶ )

مهمترین فاز سیکل قاعدگی، زمان تخمک گذاری است. اگر تخمک گذاری دقیق و به درستی انجام شود، به این معناست که سیکل قاعدگی ایرادی ندارد و در صحت کامل کارش را انجام میدهد. این فاز دقیقا میانه‌ی سیکل است یعنی در قاعدگی‌های ۲۸ روزه، روز ۱۴ الی ۱۶ روز تخمک گذاری و در قاعدگی‌های ۳۰ الی ۳۲ روزه، ۱۴ روز قبل از شروع پریودی را فاز اوولاسیون میشناسند. در این فاز تخمک بالغ در صورت قرارگیری در معرض اسپرم، احتمال لقاح بیشتری دارد و بارور میشود. هورمون پروژسترون در این بازه زمانی به بیشترین حد ممکن میرسد.

۳. فاز لوتئال یا ترشحی ( روز ۱۴ الی ۲۸ )

این فاز بستگی به بارور شدن تخمک آزاد شده و یا عدم بارور شدن تخمک دارد. اگر تخمک بارور شده باشد در این فاز وارد رحم شده و لانه گزینی را آغاز میکند اگر باروری صورت نگرفته باشد جسم زرد در این فاز از بدن خارج شده و بدن آماده‌ی شروعس یکل جدید از پریودی خواهد شد. در این فاز هورمون‌های استروژن و پروژسترون در صورت عدم باروری تخمک، کاهش پیدا کرده و هورمون LH بسیار زیاد است و هورمون FSH کم کم شروع به افزایش میکند تا سیکل بعدی قاعدگی اتفاق بیفتد.

درمان دل درد پریودی

بررسی سندروم پیش از قاعدگی ( PMS )

درمان دل درد پریودی ارتباط مستقیمی با اینکه بانوان چگونه دوره‌ی سندروم پیش از قاعدگی خود را گذرانده‌اند دارند. دوره‌ پیش از قاعدگی به دلیل تغییرات ناگهانی هورمونی در پی کاهش استروژن و پروژسترون و افزایش هورمون LH و FSH ، سندرمی ایجاد میشود که بانوان بصورت سردرد، اضطراب، افزایش وزن، مشکل خواب، نوسانات خلقی آن را تجربه میکنند.

علت دل درد‌های پریودی چیست؟

دل درد‌های پریودی با دل درد‌های معمولی کاملا متفاوت است. این درد ناشی از انقباضات عضلات رحم و شکم در اثر تخریب دیواره رحم و خارج کردن خون قاعدگی از واژن است. خون قاعدگی یک خون ساده نیست که در رگ جریان دارد؛ این خون حاوی اسید‌هیا چرب، پروستاگلاندین از بافت رحم است که برای خروج کامل این مواد از بدن به همراه خون به انقباضات رحمی و شکمی نیاز است. درد شکم در پریودی را دیسمونوره نیز مینامند.

دیسمونوره در سال‌های ابتدایی که بانوان پریودی را تجربه میکنند؛ بیشتر دیده میشود و در بسیاری از موارد دیده شده که این درمان دل درد پریودی بعد از سن ۲۰ سالگی نیاز نیست چون خود به خود برطرف میشود. اما گاهی هستند کسانی که این درد را تا یائسگی‌ هم با خود به همراه دارند.

درد پریودی علاوه در ناحیه شکم و واژن در کمر، ران و زانو‌ها و حتی گاهی در سینه‌ها هم احساس میشود. گاهی این درد‌ها باعث احساس حالت تهوع نیز در فرد میشود. در ادامه به چند علت دل درد پریودی اشاره خواهیم کرد. این دلایل در صورتی صادق است که این دل درد‌ها با مسکن برطرف نشود و برای فرد غیر قابل تحمل باشد:

۱. اندومتریوز

اندومتر در واقع دیواره رحم است. وقتی دیواره رحم در جایی خارج از رحم رشد کند فرد دچار اندومتریوز است و وقتی این دیواره ریزش میکند، فرد با درد شدید و غیر قابل تحملی رو به رو میشود.

۲. کیست

کیست، کیسه‌های پر از مایعی هستند که روی تخمدان قرار دارند که در دوره‌ی فولیکولار این کیست‌ها ایجاد درد همراه با حالت تهوع و نفخ میکند. اگر درد شدید و غیر قابل تحمل باشد؛ احتمال پاره شدن کیست وجود دارد.

۳. التهاب

التهاب و یاعفونت‌های باکتریایی ناشیاز یک رابطه جنسی پر خطر و کنترل نشده و یا قرار گرفتن در محیط آلوده و مرطوب مثل استخر نیز میتواند باعث دل درد پریودی شود و این دل درد رابیش از حد معمول غیر قابل تحمل جلوه دهد.

۴. فیبروم

فیبروم نوعی تومور از جنس فیبر است کهدربیشتتر موارد غیر سرطانی هستند که ایجاد درد لگنی و خونریزی‌های خارج از سیکل قاعدگی میشود. این توده ‌ها بصورت گروهی یا تکی در رحم و یا تخمدان و یا لوله فالوپ ممکن است وجود داشته باشد که باعث دل درد پریودی شدید میشود.

چه عواملی دل درد پریودی را تشدید میکند؟

درمان دل درد پریودی بستگی به عوامل دخیل در آن دارد. برای مثال کسی که دوره‌ی سندروم پیش از قاعدگی خوبی را سپری نکرده است، از بار روانی که دارد؛ دل درد شدیدتری میگیرد. همچنین مصرف غذاهایی که طبع سردی دارد و یا ابتلا به یکسری بیماری‌های گوارشی و روده‌ای ممکن است درد پریود شما را تشدید کند.

درمان دل درد پریودی

درمان دل درد پریودی در خانه

درمان دل درد پریودی در منزل امکان پذیر است در صورتی که فرد کیست، اندومتریوز، فیبروم و … نداشته باشد. روش‌های درمان دل درد پریودی در منزل به شرح زیر است:

۱. قرص مسکن

درمان دل درد پریودی با قرص مسکن قطعا پیشنهاد اول ما نیست ولی بسیاری از بانوان ترجیح میدهند هرچه سریع‌تر از این درد راحت شوند، از قرص مسکن استفاده میکنند. پس میتوان گفت قرص مسکن یک روش سریع برای درمان دل درد پریودی است. ژلوفن، مفنامیک اسید دو مسکن پر طرفدار در این زمینه هستند.

۲. کیسه آب گرم

قرار دادن کیسه آب گرم بر کمر و شکم میتواند انقباضات رحمی را کنترل کند. همچنین دوش آب گرم نیز در این موارد به شما کمک خواهد کرد.

۳. تغذیه

تغذیه راحت‌ترین روش برای کنترل و درمان دل درد پریودی است. در این دوره میتوانید مصرف چرربی را کم و مصرف سبزیجات و منیزیم را افزایش دهید. همچنین میتوانید آب بیشتری بنوشید و از مصرف الکل، کافئین و نوشابه خودداری کنید. دارچین، شکلات تلخ، اسفناج، رازیانه، جعفری، ماهی، گردو، بادام، در روند کنترل دل درد پریودی بسیار موثر هستند.

کلام آخر

ممنون که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید. در این مقاله به درمان دل درد پریودی پرداختیم. اگر این مطلب برایتان مفید بوده است؛ نظراتتان را برای ما بنویسید. اگر در این زمینه اطلاعاتی دارید، با ما به اشتراک بگذارید. اگر در این مورد تجربه‌ای دارید برای ما نیز بنویسید. پیشنهاد میکنم از بخش تجهیزات پزشکی و کنترل دیابت سایت ما بازدید نمایید و سایر محتواها را از بخش مقالات و تازه‌های پزشکی پیگیری نمایید.

ارتباط با ما

آیا می خواهید ارتباط مستقیم با تیم ما داشته باشید؟

پیمایش به بالا